Aktuelle Nyheder til professionelle kokke og køkkener

3. februar 2017: KULTURBY EFFEKTEN
– og titlen som europæisk gastronomi region

Århus Kulturhovedstad 2017 er skudt igang, og hele året bliver der et kulturelt festfyrværkeri i Århus og hele Region Midtjylland.
Hele Regionen vil syde af aktiviteter, der er markedsført efter alle kunstens regler og tiltrække opmærksomhed og gæster fra både ind- og udland.
Temaet RETHINK handler om at handle og tænke åbent, anderledes og bedre idag end vi gjorde igår.
Gastronomi er i særdeleshed en del af Kulturby 2017 – Som en anerkendelse af Danmarks stærke tradition for kvalitetsfødevarer og gastronomi har Regionen har fået den ærefulde titel som Europæisk region for gastronomi 2017 – og det vil udfordre og sætte spot på gastronomien i hele regionen i 2017.

Allerede nu kan vi hos Klosterhedens Vildt mærke effekten af det kommende års fokus på kulturby 2017 i et gastronomisk perspektiv. Og vi vil naturligvis gerne opfordre alle vores regionale kunder til at tænke

VILDT
Krondyr er en regional råvare – med en fødevare kulturhistorie der rækker flere 1000 år tilbage. Temaet RETHINK sætter vildtet i perspektiv – den bæredygtige produktion, de begrænsede mængder og kvaliteten er i god harmoni med tanken om en anderledes og bedre tankegang. Og så er der iøvrigt ingen grænser for hvordan vildtet kan gentænkes – i nyskabende konstellationer og smagsoplevelser.

Jagtsæsonen er netop afsluttet og vi har i år sikret meget flotte mængder af vildt. Men det er stadig ikke mere end et par dages produktion på de allerstørste konventionelle slagterier.

Derfor modtager vi gerne hurtigst muligt bestillinger på det vildt du kunne tænke dig, til at skabe gastronomi til kulturbyens gæster.

Vil du vide mere

Ring eller mail til
Simon på simon@klosterhedens-vildt.dk tel.: 30508120

23. august 2016: Skab begejstring med sæsonens vildt

27. april 2016: Sommerbuk, sika og vilde specialiteter
til menu eller tavle

Sæsonen for sommerbuk skydes ind den 16. maj

Sommerbuk skydes på pursche og dermed 1:1 – så jagtheldet kan variere.
Derfor har vi igen i år sikret os fersk sommerbuk fra Skotland
– så du kan være sikker på levering af sommerbuk af højeste kvalitet.
Vi køber ind så der er rigeligt – til de kunder der har orienteret os om at de er “på”.
For information om udskæringer og priser for fersk dansk og skotsk sommerbuk,
samt dansk råvildt på frost – kontakt os endelig – jo før jo bedre.

Sika vildt er af gode grunde en passion blandt en del af vores kunder.
Derfor har vi ligenu både filet og ryg af sika på lager, på frost – også fra Skotland,
da det især er her de skydes på jagt.
Er du nysgerrig eller fristet er det oplagt at sætte sikaen på kortet i forsommerens vildtsæson.
Vores vilde specialiteter egner sig til både tapas, buffet og natmad
– der er både salamier, røget vildt – og ikke mindst vilde grillpølser med ramsløg (af 94% kød!).

Der er altså rig lejlighed for at skabe vilde menuer og begejstring med vildt
– hele sommeren – eller blot i jagtsæsonen, der varer til den 15. juli.

Vil du vide mere

Ring eller mail til
Simon på simon@klosterhedens-vildt.dk tel.: 30508120

De vildeste skind der luner i indretningen og på terrassen

Hos Klosterhedens Vildt går vi op i at forædle mest muligt af de fritlevende jagtskudte dyr. Og i den forbindelse har vi nu fået produceret de første flotte garvede skind.
De vilde skind fra dyrene luner og de er lige i trenden der (med inspiration fra kokkene) af designerne kaldes New Nordic.
Skindene fås i krondyr, dådyr, rådyr og vildsvin i størrelse S-M-L-XL.

29/1 2016: Kød af dyr der har levet det vilde liv – i særklasse i februar såvel som til Påske

Endnu en intens og fantastisk jagtsæson er gået på held. Men der er fortsat mulighed for at fylde spisekammeret med lige netop den udskæring af vildt, der passer på din menu eller tavleret. Der er stor mangfoldighed i vores vilde udskæringer – og vil du have fersk vildt i sæson er det ligenu du skal handle – der er 14 dage endnu med fersk vildt (eller så længe lager haves).

Vildt er som bekendt fedtfattigt og er dermed af højeste kvalitet selv når du køber vildt ind på frost. Vi har vildt hele året – af fritlevende jagtskudt krondyr, dådyr, rådyr, vildsvin og fasan. Der er altså rig lejlighed for at skabe vilde menuer og begejstring med vildt – også udenfor jagtsæsonen.

Påsken falder i år tidligt og dermed rykker også en del af konfirmationsselskaberne tættere på. Er du inspireret til at tviste menuerne med vildt har vi de oplagte udskæringer klar.

Vil du vide mere?
Ring eller mail til:
Ole på ole@klosterhedens-vildt.dk tel.: 40401355

PS: Fører du økologiregnskab? Vildt er neutralt i økologiregnskabet og vi leverer allerede kvartalsoversigter til flere af vores kunder. Har du brug for denne service skal du blot orientere os.