VILDT udskæres, sælges og tilberedes oftest i hele rygge, køller og bove. Hos Klosterhedens Vildt vil vi inspirere til at smage de mange variationer af vildt. Derfor har vi i vores webshop et stort udvalg i udskæringer der passer til 2 eller 4 personer – så du kan smage og servere forskelligt vildt – uden at skulle investere i de større hele dele af vildt.

Opskrifterne tager typisk udgangspunkt i portioner til 2 eller 4 personer.

Dansk fritlevende vildt er kød skabt i balance med naturen.
Det frie liv gør kødet mørt og giver smagen nuancer og noter af bær og nød.
Vores udskæringer er håndskåret – i portioner, der er lette at tilberede til en særlig aften eller et velsmagende hverdagsmåltid.

Vildt smager og mætter mere – beregn derfor 150-200g per person. Er vildtet med ben (kølle eller ryg) skal der dog påregnes 50-100g ekstra.

Stegetider

filet

Tilberedning af vildt

Helt generelt er det let at tilberede vildt.
Stegetiden for vildt uden ben, såsom krondyr steaks eller mørbrad er kort – brun kødet og steg herefter i 2-4 minutter på hver side. Filet eller køllestege skal efter bruning have i alt 10-12 minutter – og både pande og gryde er ofte at foretrække fremfor ovn.
Vildtet skal steges rødt/rosa og derefter trække lidt – herefter er farven rosa og smagen optimal.

Vildt på ben varierer i størrelse og vægt. Brug derfor stegetermometer og steg i gryde eller ovn til kernetemperaturen er på 55-58 grader. Lad endelig stegen hvile i 20 minutter, så blodet kan fordele sig fra midten og ud.

Vildt på Grillen
Vildt er oplagt på grill. Brun kødet og steg herefter på inddirekte varme til kernetemperaturen er ca. 58 grader.
Marinér evt. kødet med en let marinade af olie,soya, honning, citron, knust enebær, friskkværnet peber og lidt merian og få en uforglemmelig oplevelse.

Fasan
Hele fasaner tager tid – derfor tilbyder vi både brystfilet, bryst i strimler til f.eks. wok og fasan lår.
Den sikre måde at stege fasanbryst saftigt er at gourmet salte det 10 minutter før stegning: bland 1 tsk. salt og 1/2 tsk. sukker, gnid fileterne ind og lad dem stå. Tør saltlagen af før stegning og skru ned for varmen efter bruning – steg kun få minutter på hver side.

Vildsvin

Vildsvin skal generelt steges lidt længere end hjortevildt. Vælg lav temperatur på 125 grader og steg i ca. 2 timer (ca. 2 kg´s steg), til kernetemperaturen er på 72-75 grader (gennemsteges).
Vælges en højere stegetemperatur nedsættes stegetiden – når kernetemperaturen er nået tages stegen ud af ovnen – land den hvile i 10-20 minutter inden den skæres for.