En opskrift med en himmelsk sauce – smagen af vildt, kanel og portvin spiller fantastisk sammen.

6-8 personer
1,2 kg krondyr inderlår eller køllesteg
Urter/rodfrugter (persillerod, sellerirod, løg, hvidløg)
Ca. 1/2 liter Vildtfond
1 dl Portvin
2 Kanestænger
½ l Piskefløde
Smør
Salt&peber

 

Tag kødet ud af køleskabet i god tid, så det får stuetemperatur.

Brun Inderlåret af i en ildfast/støbejernsgryde med en lille smule urter og hæld vildtfond på sammen med lidt portvin. Væsken skal dække kødet ca. 1/3.

Smid et par hele kanelstænger ned i gryden. Knus gerne stængerne.

Sæt gryden i en forvarmet 180° grader varm ovn, og lad kødet braisere i ca. 35 minutter/til kernetemperaturen er ca. 52-55 grader.

Tag kødet op, dæk det til og lad det stå og trække et lunt sted (gerne 20-30 minutter). 

 

Fonden koges ind med piskefløde, og smages til med salt, peber og portvin. Sigt urterne fra og pisk sauven op med lidt smør.

Serverings forslag:

Kartoffel/sellerikartoffelpude

2/3 kartoffel og 1/3 sellerirod rives og krydres med salt og peber. Doseres i små smurte forme og overhældes med æg og fløde der er rørt sammen.

Bages ved 160 grader i forvarmet ovn i ca. 40 minutter.

Dertil eventuelt grillede rodfrugter.