Braiseret vildt osso buco med kartoffel/sellerimos og krydderurter

Du skal bruge:
Krondyr OssoBuco
Lidt olie
Gulerod, selleri, løg, hvidløg og lidt tomatpure
Tørret rosmarin, peberkorn, salt, maizena

OssoBuco’erne brunes godt i varm olie på begge sider. Skær lige senen et par steder i kanten, så kødet ikke bukker opad ved mødet med varmen.

Derefter brunes urterne, samt tomatpure i samme gryde. Læg skankene tilbage i gryden, tilsæt ½ gennemskåret hvidløg, peberkorn og rosmarin.

Kom vand, eller vildtfond på til det lige dækker.

Lad det simre i ca. 1½ times tid under låg, til det er mørt. Mærk stykkerne efter.

Tag kødet op, og lad fonden reducere til en 1/3 til saucen.

Sigt fonden, og træk den af med lidt maizena, rørt ud i vand. Smag saucen til med salt og peber.
Pisk en god klat smør i til sidst.

Læg kødet tilbage i saucen.

Server evt. stegte østershatte til.

Kartoffel/sellerimos vil være godt til retten.

Mos: Store kartofler og ¼ knoldselleri og et par pillede hele fed hvidløg.

De store kartofler og selleri skæres i store stykker og koges møre med hvidløgsfeddene.
Vandet hældes fra, og det dampes godt af. Moses med olivenolie og creme fraiche 38 %.

Pas på at den ikke bliver for tynd.

Tilsæt til sidst hakket persille-purløg og karse – og evt. finthakket skalotteløg.
Salt og hvid møllepeber.