dyregryde svampe2

Her kan du overbevise selv de hærdede grøntsagsnægtere om, at saftig savojkål og smagfyldte
svampe udgør lige præcis det, som gør denne dyregryde til et friskt og lækkert hverdagsmåltid.
Dyregryde
75 g bacon
500 g vildtkød i tern
2 spsk olie
500 g svampe, f.eks. østershatte, champignon, portobello, rørhatte
2 skalotteløg
2½ dl piskefløde
5 dl vand eller vildtsuppe
3 tsk hvedemel
300 g savoykål salt og peber

tilbehør
1 kg kogte kartofler tyttebærsyltetøj eventuelt syltede asier

Dyregryde: Skær baconen i små tern. Brun bacon og vildtkød sammen med 1 spsk olie i en gryde. Tag kød og bacon op af gryden, og læg det på en tallerken.

Skær svampene i mindre stykker, og hak løgene fint. Svits løg og svampe i 1 spsk olie i gryden.

Tilsæt kød, bacon, fløde og 4 dl vand eller vildtsuppe. Rør melet ud i 1 dl vand, og bland det i gryden. Kog retten op under om- røring, skru ned for varmen, og lad retten simre i 45 minutter under låg.

Skær savoykålen i store trekanter, og kog dem i 3 minutter  i letsaltet vand. Lad kålen dryppe af, og vend det i gryderetten. Smag saucen til med salt og peber.

Servér retten med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj  og eventuelt syltede asier.

Køb vildt til opskriften her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *