fasan i fad 2

Alt i ét fad. Ind i ovnen. Ud kommer en skøn gul sauce, masser af grønt og en saftig fasan.

2 fasaner
1 spsk olivenolie
1 dåse kokosmælk
2 dl vand
3 spsk citronsaft
1 tsk salt
2 tsk sukker
4 tsk gurkemeje
1 knsp cayennepeber
2 rødløg
250 g blomkål
1 squash
½ hokaidogræskar eller butternutsquash
1 fennikel
8 stilke frisk estragon
2 dl vand

Quinoa
4 dl quinoa
7 dl vand
1 tsk salt
2 spsk citronsaft
½ spsk olivenolie
½ bundt  persille

fasan i fad: Skær eller klip med en fjerkræsaks fasanen ud i lår og bryststykker på ben. Del lårene i leddet, og del brysterne i to nogenlunde ens stykker.

Brun fasanen i olien i en gryde, tag bryststykkerne op af gryden, og læg dem på en tallerken. Bland kokosmælken med vand, ci- tronsaft, salt, sukker, gurkemeje og cayennepeber. Hæld kokos- mælken i gryden til lårene, og lad dem koge i kokosmælken i 5 minutter.

Skær rødløgene i kvarte. Skær blomkålen ud i store buketter. Skær squashen i kiler, det vil sige, at du skiftevis skærer på skrå og skærer lige over. Skær græskarene i tern på cirka 2 x 2 cm. Skær fenniklen i 10 både. Kom alle grøntsager i et ovnfast fad.

Vend grøntsagerne med kokosmælken, fasanlårene og bryst- stykkerne. Dæk fadet med stanniol, og bag retten i ovnen ved
200 grader i 45-55 minutter.
Quinoa: Skyl quinoaen i koldt vand i en sigte. Kog quinoaen op med vandet, skru ned til helt lavt blus, og lad den koge i 8 minutter  under låg. Tag gryden af varmen, rør salt i, og lad gry- den stå med låg på i 15 minutter. Vend den kogte quinoa med citronsaft, olivenolie og finthakket persille.

Tag retten ud af ovnen, smag eventuelt saucen til med mere salt og citronsaft. Drys med finthakket estragon, og servér med quinoa.

tip: I stedet for quinoa kan du servere retten med ris eller groft brød.

tip: Vælg sæsonens grøntsager eller det, du har – gerne i flere forskellige farver og faconer.

I VILDT finder du også: FASANBRYST med svampe, spinatsauce og cremefraice og FASANBRYST stegt på ben med græskar, porrer og hvidkålssalat med sesammayonaise.

Køb vildt til opskriften her