makaroni_m_fasan_ra_

Af Carsten Kyster
Fra bogen “jagten på den gode smag”

Fotograf Columbus Leth

4 personer (hovedret)

1 plukket og renset fasan
2 spsk. olivenolie
1 løg
2 gulerødder
1 persillerod
2 hvidløgsfed
1/2 bdt. timian
6 laurbærblade
4 dl hvidvin
2,5 dl fløde, 38 procent
400 g makaroni
50 g parmesan
salt og friskkværnet peber

1. Brun fasanen godt i olie i en gryde. Snit grøntsagerne groft, rist dem i gryden sammen med fasanen.

Tilsæt laurbærblade og timian – gem lidt til drys – og hvidvin, kog det op og lad det simre i 10 minutter, indtil den sprittede duft er væk.

Tilsæt fløde, og lad det simre videre i 45 minutter under låg.

2. Tag fasan og grøntsager op af gryden og sigt væsken, timian og laurbærblade fra. Pil kødet fra benene på fasanen.

Kom fasankød og grøntsager i en blender og kør til en grov puré. Varm pureen op med væsken fra gryden og smag til med salt og peber.

3. Kog makaronien som anvist på pakken. Server fasanragouten sammen med makaroni, revet parmesan og et drys timian.

Køb vildt til opskriften her