inderl2

Sødt, syrligt, blødt og lige til en festlig hverdag i en håndevending. Har du en rest hjortesteg,
kan du skære den i skiver og servere dem på samme måde som den friskstegte steg.

Svampesauce

50 g tørrede svampe, bedst med karljohansvampe
4 dl vand
100 g løg
1 spsk olivenolie
250 g champignon eventuelt vand
¼ liter piskefløde
½ bundt persille
1 tsk fintrevet skal af en økologisk appelsin
salt

Grydestegt krondyrinderlår
1 krondyrinderlår, cirka 500-1500g (eller en krondyr/dådyr køllesteg af samme vægt)
1 spsk olivenolie salt og peber
eventuelt 1-2 kviste rosmarin, timian  eller salvie
eventuelt vand

Kål i eddikesky
500 g kålblade, f.eks. rødkål, spidskål, grønkål og/eller rosenkål
2 skalotteløg
2 spsk balsamico salt og peber

tilbehør
1 kg kogte kartofler eller brød

svampesauce: Kom svampene i en skål med 4 dl vand. Stil dem koldt i mindst 2 timer eller til dagen efter. Hak løget, og svits
det i olien ved middelhøj varme, til de er klare. Tag de udblødte svampe op af vandet uden at røre for meget rundt i skålen, og hak dem groft. Hæld udblødningsvandet igennem et kaffefilter, så eventuelt sand bliver sigtet fra. Svits svampene sammen med løgene i et par minutter.

Rens champignonerne,  og hak dem groft. Svits dem med løg og svampe i 5 minutter. Tilsæt udblødningsvandet lidt ad gangen, og lad saucen simre under låg i 30 minutter. Spæd eventuelt med ekstra vand, så svampene ikke koger tørre. Tilsæt fløde, og kog uden låg, til saucen har en lækker cremet saucekonsistens. Tilsæt hakket persille, og smag til med appelsinskal og salt.

Grydestegt krondyrinderlår: Brun kødet på alle sider i olien i en stegegryde. Krydr med salt og peber, og læg eventuelt et par stilke rosmarin, timian eller salvie ved stegen. Skru ned for tem- peraturen, og lad kødet stege under låg ved svag varme i cirka
10-25 minutter, til centrumtemperaturen er 55 grader. Vend stegen indimellem, og tilsæt lidt vand, hvis den ser ud til at brænde på. Lad stegen hvile i cirka 10 minutter  på skærebrættet. Gem skyen fra gryden. Skær kødet ud i tynde skiver, og læg dem ud på et varmt fad eller på varme tallerkener. Bred svampesaucen ud oven på kødet lige inden servering.

Kål i eddikesky: Blanchér alle kålbladene i en stor gryde letsal- tet vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Hak skalotteløgene fint. Kog stegeskyen i gryden op med eddike, vend løg og kålblade i skyen, og smag kålen til med salt og peber.

Servér stegen med svampesauce, kål og kogte kartofler eller brød.

Krondyr inderlår er skåret af krondyrkøllen – vi håndskærer dog hele køllen i stege der alle er møre og velsmagende – Bestil vildt til opskriften her