hel ryg2

Du kan lægge tynde skiver røget spæk på dyreryggen i stedet for at smøre med olie. Spækket bliver dejlig sprødt under den høje stegetemperatur i begyndelsen. Der er kød til flere end 4 personer, så lav gerne mere tilbehør, eller nyd resterne dagen derpå.

Helstegt dyreryg

2 tsk citronsaft salt og peber

tilbehør
kogte kartofler, kartoffelsoufflé side 122 eller kartoffelgalette side 142

Helstegt dyreryg: Varm ovnen op til 250 grader. Læg dyre- ryggen i en bradepande. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Steg dyreryggen i 8 minutter. Skru ovnen ned til 150 gra- der, og luk lidt af varmen ud. Drys timiankviste på dyreryggen, og steg den i cirka 8 minutter, eller til centrumtemperaturen på det tyndeste sted på ryggen er 55 grader. Tag ryggen ud, og lad den trække i 5-10 minutter, inden den skæres ud.

Grønkålssalat: Rist nødderne i ovnen på en bageplade i cirka 10 minutter  ved 180 grader, til skallen let kan nulres af. Lad dem køle af, gnid skallen af i et rent viskestykke, og hak dem groft. Skær rugbrødet i små tern, og bred dem ud på en bageplade. Lad dem tørre i ovnen i 10-15 minutter.

Skyl kålen grundigt, rib den, og hak den fint. Skær dadlerne i tynde skiver. Hak løget fint.

Rør mayonnaisen med æbleeddike og sennep. Vend grønkål, løg, nødder og dadler sammen med dressingen, og smag til med med salt og peber. Anret salaten på et fad, og drys med rugbrødstern.

Svampesauce: Skær svampene i 2 cm-tykke skiver eller tern på 2 x 2 cm. Halvér hvidløgsfeddene. Varm olien op på en pande sammen med hvidløgene. Fjern hvidløgene, og steg rørhattene i olien ved middelhøj varme i 3-4 minutter. Tilsæt hvidvin, og lad rørhattene simre i 5 minutter. Tilsæt hakket persille, og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.

Skær den ene filet fra benet, skær den i tykke skiver, og læg dem tilbage på benet. Servér ryggen på et skærebræt, og skær mere kød af inde ved bordet – og husk også de to superlækre mør- brader, der sidder på undersiden af benet! Servér ryggen med svampesauce, grønkålssalat og kogte kartofler.

Vælg efter størrelse (300g pr. kuvert) og smag når du køber vildt til opskriften – vælg imellem krondyrrygdådyrryg, og rådyrryg.

3 tanker om “Helstegt dyreryg

1. Søren Bjørnø siger:

Hej.
    I nogle af jeres lækre opskrifter henvises nogle gange til tilbehør – side 142 og lign.
    Hvor hitter man det henne, har i udgivet en kogebog eller…..

• Charlotte siger:

HEJ SØREN,
      Vi henviser til kogebogen VILDT som kan bestilles i vores webshop.
      Kogebogen har fokus på vildt som hverdagsmad – vi har jo en del af opskrifterne på hjemmesiden – men det er kun et uddrag.

2. Anette Nørregaard siger:

Vi har købt dyreryg til nytårsaften – og hos sælger fået at vide, der var opskrifter på jeres hjemmeside.
    Er det rigtigt læst, at I mener 8+8+10 minutters stege- plus hviletid er nok til en dyreryg? Andre opskrifter oplyser 8+45+10 minutter med samme gradindstilling til stegetid.
    Jeg har noteret, at I skriver “til centrumtemperaturen det tyndeste sted er 55 grader”?
    På forhånd tak for tilbagemelding.
    Og godt nytår 🙂