klassisk-tagliata

4 personer
500 g krondyr filet
1,5dl balsamico
1/2 dl soya sauce
1/2 tsk. honning
1 knust fed hvidløg
1,5 tsk. hakket rosmarin
2 håndfulde rucula
Parmesanost
God oliven olie
Salt og peber

Brun kødet godt af på en pande i optil 5 min. – det skal stadig være meget rødt. Tag det af, og lad det hvile lidt.
På samme pande i samme fedtstof sauteres hvidløg og rosmarin hurtigt. Balsamico, soya og honning tilsættes og det reduceres til 1/3. Stilles til side. Kødet skæres i skiver og fordeles på et fad. Krydres og stilles i en 250 grader varm ovn i 1 min. Tages ud. Snittet rucula og parmesanost flager drysses henover og balsamicoen hældes over så alt kødet får lidt og der dryppes ligeledes med god olie.

Dampede blomkåls buketter
1 blomkålshoved
Saften af 1 citron
Smør
Hakket estragon

Skil blomkålshovedet i buketter og damp dem i en gryde med citronsaft, lidt hakket estragon og smør. Når smøret er smeltet damps buketterne yderligere ca. 3 min.

Serveres med råstegte kartofler eller skrællede bagekartofler i tern på 1.5 cm vendt med oliven olie, salt, peber og rosmarin, stegt i ovnen ved 210 grader. Vend kartoflerne jævnligt så de alle bliver gyldne og sprøde i 20-25 minutter.
Bestil krondyr filet til opskriften her
Du kan også bruge mørbrad eller tykstegsfilet