roedbede

2 personer
Selleri puré:
1 knold selleri renset og skåret i grove stykker
½ l sødmælk
100 g smør
16-20 hasselnødde kerner

Selleri stykkerne koges møre i mælk og tages herefter op og blendes med salt, peber, smør og lidt af mælken. Puréen holdes lun. Nødderne ristes hele i en skefuld smør og drysses på toppen af puréen lige inden servering.

Kantareller:
400 g kantareller rensede
Rist kantarellerne på pande i olie.

Brombær glaseret rødbede:
4 små rødbeder (kogt møre i saltet vand og smuttet for skind)
100 g brombær (evt. frosne)
4 spsk rødvins eddike
1 spsk smør
bredbladet persille

Rødbederne skæres i grove stykker og lægges i en gryde med eddike, brombær og smør og tilberedes under låg i 4-5 min. Tilsæt persille som det sidste inden servering.

Krondyr Medaillon:
Steg 2 krondyr medaillon i olie på en glohed pande i 3-5 min. på hver side (alt efter hvor rød du ønsker din bøf). Lad dem hvile i et par minutter i folie før de serveres hele eller trancheret (i tynde skiver).
Opskriften kan varieres med krondyr filet, mørbrad, steaks eller en mindre køllesteg – steg til kernetemperaturen er 55 grader, når udskæringen er større end 300g.
Køb vildt til opskriften her