Til 4 personer
Krondyr ryg (1,5 kg eller større)
1/4 fløde
1 porre
2 gulerødder
150g kantareller
En håndfuld friske krydderurter – feks. Timian, persille og rosmarin
250g blåbær
1 spsk sennep
1 tsk honning eller sirup
Havsalt og peber
Smør til stegning

Krondyr ryggen gnides i en blanding af sennep, salt, peber, honning/sirup og en lille håndfuld friske krydderurter. Når blandingen er masseret godt ind i stegen, stilles den på køl i ca. 1 time – gerne længere. Herefter lægges stegen i et fad på en bund af blåbær og brunes i ovnen i 15 min på 225 gr. og steges dertil i 10-25 min. på 150 gr. (stegetermometer skal vise 52-56 grader).
Lad stegen trække under folie i 15-20 minutter. Herefter løsnes fileterne fra rygbenet, skæres i passende  tynde skiver og serveres. Imens stegen er i ovnen renses, snittes og steges gulerødder, porrer og svampe i lidt smør og sættes til side. Stegeskyen fra krondyr ryggen sies, koges op og hældes over gryden med de stegte grøntsager og svampe. Lad saucen koge lidt ind, smag til og tilsæt til sidst fløden. Servér krondyr ryggen med hasselbagte kartofler og en frisk salat med ristede nødder.

Denne opskrift egner sig fint til dyreryg af krondyr, dådyr, og rådyr.

Stegetiden afhænger af ryggens størrelse og justeres alene efter stegetermometret/kernetemperaturen på 52-56 grader.