steak

2 personer
Æble-selleri kompot:
2 Belle de Booskop (el. andre mad æbler)
1 dl revet knold selleri
1 tsk sukker
2 spsk vand
et par kviste timian

Æblerne skrælles, udkernes og skæres i mindre stykker. Kog æbler, sukker, vand og et par kviste hakket timian til mos i en gryde. Rør groft revet knold selleri i og server kompotten lun eller afkølet efter behag.

Svampesauce:
100 g svampe
1 fed hvidløg
1/2 løg
1/2 dl portvin (el. rødvin)
1/4 dl Vildtbouillon
1 dl piskefløde

Rist svampene i olie i en gryde, tilsæt hvidløg, fin¬thakket løg og lidt hakket timian og sautér i 2 min. Tilsæt portvin (el. rødvin) og kog ind til 1/3. Tilsæt vildtbouillon og piskefløde og lad saucen koge ind. Inden servering tilsættes hakket persille.
Små danske kartofler steges på panden i 15-20 min. med rosmarin, groft salt og lidt peber.

Krondyr Steaks:
Steg 2 krondyr Steaks i olie på en glohed pande i 3-5 min. på hver side (alt efter hvor rød du ønsker din bøf). Lad dem hvile i et par minutter i folie før de serveres hele eller trancheret (i tynde skiver).

Køb vildt til opskriften her