Krondyrlever med urter i rødvinsvinaigrette

Selleri, gulerod, løg, persillerod og pastinak skæres i pæne tern på ca. 1 cm.

Urterne sauteres let af i olivenolie med lidt hakket hvidløg. Salt og møllepeber.

Når de er ½ møre, kommes der rødvinseddike på urterne, så det dækker ca. 1/3.

Rødvinsediken reduceres helt væk, en lille skefuld tomatpuré tilsættes, og røres godt i urterne.

Og urterne vendes med lidt friskhakket skalotteløg og hakket persille.

Serveres ovenpå et stykke grillet/stegt krondyrlever.

 

Krondyrlever med cremede svampe:

Krydr leveren med salt og møllepeber.

Vend den i hvedemel, og steg den let i smør på en pande.

Når den er færdig tages den af panden. Kom snittede svampe på panden, sammen med piskefløde, og kog det ind til det er cremet. Smag til med salt og møllepeber.

Hæld de cremede svampe over leveren.

Krondyrleveren kan også skæres i skiver og tilberedes efter opskriften.

OBS. Krondyrlever kan købes i Irma i uge 7-8 2017 og så længe lager haves i vores webshop

Vores krondyrlever er fortrinsvis fra kronvildt skudt på jagt i Naturstyrelsen, i Midt- og Vestjylland – Der er kun en vis mængde af dyr – og dermed levere – fra disse jagter. Er du nysgerrig efter at smage er det derfor oplagt at gribe muligheden, så længe der er lever på lager. Vi har valgt at skære dem i små portioner á 250g, så flere har mulighed for at smage.