tagliata-m.-blommer

4 personer
500 g krondyr filet
350 g kantareller
8 blommer el. blå druer uden sten
1 potte brøndkarse
Olivenolie
Smør
Balsamico glace(nedkogt balsamico)
Salt og peber

Brun fileten godt af i olie. Tilsæt lidt smør og steg i 2-3 min. på hver side. Lad den køle ned. Kantereller rengøres, steges i smør og stilles til side. Blommer halveres, og befris for sten og skæres i små både (anvendes stenfri blå druer deles druerne i halve eller kvarte). 2 ½ dl balsamico, 2 spsk. Sukker, 2 kviste rosmarin og et fed knust hvidløg koges ind til ca. 1/3.
Krondyr fileten skæres i tynde skiver og fordeles på en tallerkenerne. Drys med salt og peber, de stegte kantereller, blomme bådene og brøndkarsen. Dryp med oliven olie og balsamico glace.
Retten kan serveres som hovedret til 4 eller forret til 6.