vildand i sters2

En crossover asiatisk-nordisk ret med grønkål vendt i blank østerssauce med hvidløg og chili og lynstegt vildt.

400 g grønkål
3 fed hvidløg
2 rødløg
400 g vildandebryster
2 spsk olivenolie
1½ dl østerssauce
cirka 3 dl kogevand fra grønkålen
1 spsk chilipasta, f.eks. sambal oelek

tilbehør
kogt perlebyg,  beregn 1 dl rå perlebyg  pr. person
½ citron i både

Rib grønkålen, og skær eller riv den i store stykker. Kog kålen i en stor gryde letsaltet vand uden låg i 3 minutter. Gem lidt af kogevandet, og lad kålen dryppe af i en sigte.

Skær hvidløgene i tynde skiver og rødløgene i både. Skær vild- andebrysterne i tern på 2 x 2 cm.

Varm wokken op til høj varme. Brun kødet hårdt og hurtigt på alle sider i 1-2 spsk olivenolie, og læg det på en tallerken. Kom 2 spsk olie i wokken, og steg løg og hvidløg ved middelsvag varme under omrøring, til de er møre og blanke. Tilsæt østers- sauce, kogevand, chilipasta og grønkål, kog det hele op, og vend det godt rundt. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis saucen er for tør omkring kålen. Tilsæt kødet, og smag eventuelt til med mere chili eller salt.

Servér den varme grønkålssalat med kogt perlebyg og citron- både til at lægge ovenpå og dryppe over.
tip: Alle slags små stege fra kølle kan bruges ligesom filet og mørbrad af hjort, due- eller vildandebryst.

I kogebogen VILDT finder du også: JULEVILDAND i stegepose, VILDANDE thaicurry