risotto

300 g hakket vildtkød
1 lille løg, fint hakket
1 fed hvidløg, fint hakket
1 1/2 dl rodfrugter i tern (2-3 slags f.eks. selleri, gulerod, persillerod, pastinak, jordskok)
1 tsk. hakket rosmarin
3dl risotto ris
Ca. 12 dl tynd vildt – eller hønse bouillon
1 dl fint revet parmesanost
50 g kold smør i tern.

Brun hakkekødet i en stor tykbundet gryde.
Tilsæt alle grøntsagerne og rosmarin og sauter i et par minutter Tilsæt ris og rør godt rundt. Tilsæt kogende fond til den akkurat dækker det hele.
Lad risottoen småkoge mens du engang imellem rører rundt og tilsætter mere fond, så der hele tiden er væske. Når risene er så møre som du vil have dem, lader du det hele koge næsten tørt. Sluk for blusset og fold smør og parmesanost i.  Lad risottoen stå og trække i 4 min. inden der røres en sidste gang og der serveres.

Serveres med godt brød eller hvidløgsflute. En salat af rucula er også en god variation til risottoen.