Fritlevende vildt lever et ustresset, godt og frit liv i naturens skov- og hedeområder. Vildtkødet er magert og sundt og i smagen fornemmer man lidt af alt det der indgår i vildtets fødevalg. Netop den naturlige føde gør vildtet til en enestående bæredygtig fødevare.

Hårvildt er en bred betegnelse, som dækker over fire typer vildt: Kronvildt, dåvildt, sika og råvildt.

Krondyret er hårvildtets majestæt. Et typisk krondyr vejer 50-80 kilo, og kødet har en forholdsvis mild smag af vildt.

Dådyr og sika er omtrent lige store og vejer typisk 30-35 kg. Dådyret har en højere fedtprocent end de andre typer hjortevildt, og kødet smager mere neutralt. Sikaen regnes som det fineste hjortevildt, der skydes relativt få om året, og kødet har en afdæmpet, mere elegant smag af vildt.

Den mindste i flokken er rådyret, som vejer 10-14 kilo og har en markant, intens vildtsmag.

Blandt fuglevildtet er gråanden og fasanen mest udbredt og dermed bedst kendt som spise. Agerhøns værtsættes af mange og for nogle er fuglevildt som krikand, sneppe og bekasin den største delikatesse.

Vildtlevende vildsvin smager fantastisk af vildt og er samtidig mildt i smagen. Dyrenes størrelse varierer fra 30-80 kg.

Mere om vores leverandører klik her

21