Ændret fragtgrænse - nu KUN 65.- i December. Luk

Braiseret krondyr inderlår med kanel og portvin

En opskrift med en himmelsk sauce – smagen af vildt, kanel og portvin spiller fantastisk sammen.

Portioner8 portioner
Forberedelse5 minutterTilberednings tid1 time 15 minutterSamlet tid1 time 20 minutter
 urter/rodfrugter (persillerod, selleri, løg, hvidløg)
 0,50 L vildtfond
 1 dl portvin
 2 kanelstænger
 0,50 L piskefløde
 smør
 salt og peber
Krondyr
1

Tag kødet ud af køleskabet i god tid, så det får stuetemperatur.

2

Brun Inderlåret af i en ildfast/støbejernsgryde med en lille smule urter og hæld vildtfond på sammen med lidt portvin. Væsken skal dække kødet ca. 1/3.

3

Smid et par hele kanelstænger ned i gryden. Knus gerne stængerne.

4

Sæt gryden i en forvarmet 180° grader varm ovn, og lad kødet braisere i ca. 35 minutter/til kernetemperaturen er ca. 52-55 grader.

5

Tag kødet op, dæk det til og lad det stå og trække et lunt sted (gerne 20-30 minutter).

6

Fonden koges ind med piskefløde, og smages til med salt, peber og portvin. Sigt urterne fra og pisk sauven op med lidt smør.

Serveringsforslag
7

Kartoffel/sellerikartoffelpude

8

2/3 kartoffel og 1/3 selleri rives og krydres med salt og peber. Doseres i små smurte forme og overhældes med æg og fløde der er rørt sammen.

9

Bages ved 160 grader i forvarmet ovn i ca. 40 minutter.

10

Dertil eventuelt grillede rodfrugter.

Ingredienser

 urter/rodfrugter (persillerod, selleri, løg, hvidløg)
 0,50 L vildtfond
 1 dl portvin
 2 kanelstænger
 0,50 L piskefløde
 smør
 salt og peber

Fremgangsmåde

Krondyr
1

Tag kødet ud af køleskabet i god tid, så det får stuetemperatur.

2

Brun Inderlåret af i en ildfast/støbejernsgryde med en lille smule urter og hæld vildtfond på sammen med lidt portvin. Væsken skal dække kødet ca. 1/3.

3

Smid et par hele kanelstænger ned i gryden. Knus gerne stængerne.

4

Sæt gryden i en forvarmet 180° grader varm ovn, og lad kødet braisere i ca. 35 minutter/til kernetemperaturen er ca. 52-55 grader.

5

Tag kødet op, dæk det til og lad det stå og trække et lunt sted (gerne 20-30 minutter).

6

Fonden koges ind med piskefløde, og smages til med salt, peber og portvin. Sigt urterne fra og pisk sauven op med lidt smør.

Serveringsforslag
7

Kartoffel/sellerikartoffelpude

8

2/3 kartoffel og 1/3 selleri rives og krydres med salt og peber. Doseres i små smurte forme og overhældes med æg og fløde der er rørt sammen.

9

Bages ved 160 grader i forvarmet ovn i ca. 40 minutter.

10

Dertil eventuelt grillede rodfrugter.

Braiseret krondyr inderlår med kanel og portvin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.