Carpaccio af røget rådyrkølle med æblekompot brændt i calvados

2 æbler
2,5 dl hvidvin
250g sukker
2 cl. Calvados
Ca. 250g røget rådyr eller krondyrkølle

Æblekompot:
Lige dele hvidvin og sukker koges op. Der skal være lage nok, så at de kan dække æblerne.
Æbler i fileter med skrællen men uden kernehus, pocheres kort tid i lagen, uden at de koger ud, men stadig er i hele fileter.
Æblerne tages op i en skål, og den let afkølede lage hældes over.
Lav gerne kompotten dagen før.

På en varm pande kommes smør, og afdryppede æblefileter ristes i smørret.
En lille smule af lagen kommes også på panden, og det koges ind med æblerne indtil at det er karamelliseret.
Lidt calvados hældes på, og der sættes ild til så at det brænder af.
Resten af lagen kan gemmes til senere brug.

Tynde skiver af røget dyrekølle, lægges på en frokosttallerken. 6-8 skiver pr. person.
Pensl skiverne med lidt af sukkerlagen.
Læg den lune kompot i midten, og server den straks.
Pynt tallerknen af efter egen fantasi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.