Ændret fragtgrænse - nu KUN 65.- i December. Luk

Carpaccio af røget vildtkølle med æblekompot brændt i calvados

Portioner4 portioner
Forberedelse5 minutterTilberednings tid20 minutterSamlet tid25 minutter
 2 æbler
 2,50 dl hvidvin
 250 g sukker
 0,20 dl calvados
 250 g røget rådyr, dådyr eller krondyrkølle
Æblekompot
1

Lige dele hvidvin og sukker koges op. Der skal være lage nok, så at de kan dække æblerne.

2

Æbler i fileter med skrællen men uden kernehus, pocheres kort tid i lagen, uden at de koger ud, men stadig er i hele fileter.

3

Æblerne tages op i en skål, og den let afkølede lage hældes over.

4

Lav gerne kompotten dagen før.

5

På en varm pande kommes smør, og afdryppede æblefileter ristes i smørret.

6

En lille smule af lagen kommes også på panden, og det koges ind med æblerne indtil at det er karamelliseret.

7

Lidt calvados hældes på, og der sættes ild til så det brænder af.

8

Resten af lagen kan gemmes til senere brug.

Anretning
9

Tynde skiver af røget dyrekølle, lægges på en frokosttallerken. 6-8 skiver pr. person.

10

Pensl skiverne med lidt af sukkerlagen.

11

Læg den lune kompot i midten, og server den straks.

12

Pynt tallerkenen efter egen fantasi.

Ingredienser

 2 æbler
 2,50 dl hvidvin
 250 g sukker
 0,20 dl calvados
 250 g røget rådyr, dådyr eller krondyrkølle

Fremgangsmåde

Æblekompot
1

Lige dele hvidvin og sukker koges op. Der skal være lage nok, så at de kan dække æblerne.

2

Æbler i fileter med skrællen men uden kernehus, pocheres kort tid i lagen, uden at de koger ud, men stadig er i hele fileter.

3

Æblerne tages op i en skål, og den let afkølede lage hældes over.

4

Lav gerne kompotten dagen før.

5

På en varm pande kommes smør, og afdryppede æblefileter ristes i smørret.

6

En lille smule af lagen kommes også på panden, og det koges ind med æblerne indtil at det er karamelliseret.

7

Lidt calvados hældes på, og der sættes ild til så det brænder af.

8

Resten af lagen kan gemmes til senere brug.

Anretning
9

Tynde skiver af røget dyrekølle, lægges på en frokosttallerken. 6-8 skiver pr. person.

10

Pensl skiverne med lidt af sukkerlagen.

11

Læg den lune kompot i midten, og server den straks.

12

Pynt tallerkenen efter egen fantasi.

Carpaccio af røget vildtkølle med æblekompot brændt i calvados

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.