Print Options:

Dådyr Okonomiyaki (grøntsagspandekager)

Yields4 Servings

 4 dådyr steaks
Pandekagedej
 1,25 dl mælk
 1 dl vand
 2 æg
 200 g hvedemel
 2 tsk dashipulver (tangpulver)
 150 g (ca. 1/2) spidskål
 2 gulerødder
 1 stort løg
Okonomiyaki-sauce
 0,50 dl worcestershire sauce
 0,50 dl ketchup
 0,50 dl flydende honning
 0,25 dl god soya
 0,50 spsk maizena
Topping
 2 forårsløg
 mayonaise
 Katsuobushi/ tørret og røget tunfiskeflager (kan udelades eller erstattes med tynde skiver røget vildt)
Opskrift af madblogger Nicolai Smith
Okonomiyaki-sauce
1

Okonomiyaki-sauce kan sagtens købes i diverse specialforretninger, men er også super nem at lave selv.
Alle ingredienser til saucen blandes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet.
Herefter røres maizena ud i lidt vand og tilsættes imens der røres. Nu skal saucen i køleskabet og køles ned inden den skal anvendes.

Pandekagedejen
2

Dejen laves ved at blande mælk, vand, æg, dashipulveret og mel til en dej uden klumper.
Spidskål, gulerod og løg snittes i tynde strimler og blandes derefter i dejen.

Dådyr steaks
3

Dådyrsteaksne saltes og steges på en varm pande i lidt olie i ca. 2 min på hver side, til de er rosastegt. Derefter skal de hvile i folie i ca. 10 min.

Pandekagerne
4

Panden skrues ned til medium varme og lidt olie kommes på. ¼ af dejen hældes ud på panden og steges uden at flytte rundt på den, så pandekagen langsomt danner stegeskorpe. Vend pandekagen ud på en tallerken, og skub den derefter tilbage på panden så den steges på den anden side. Når denne side har fået stegeskorpe tages den af panden, og processen gentages med den resterende dej.

Anretning
5

Okonomiyakien serveres med tynde skiver af dådyrsteak, striber af mayonnaise og okonomiyaki-sauce, fintsnittet forårsløg og lidt katsuobushi på toppen.

Nutrition Facts

Servings 0