Ændret fragtgrænse - nu KUN 65.- i December. Luk

Dyregryde med bacon, svampe, flødesovs og saftig savoykål

Her kan du overbevise selv de hærdede grøntsagsnægtere om, at saftig savojkål og smagfyldte svampe udgør lige præcis det, som gør denne dyregryde til et friskt og lækkert hverdagsmåltid.

Portioner4 portioner
Forberedelse15 minutterTilberednings tid1 timeSamlet tid1 time 15 minutter
 75 g bacon
 500 g vildtkød i tern
 2 spsk olie
 500 g svampe, f.eks. østershatte, champignon, portobello, rørhatte
 2 skalotteløg
 2,50 dl piskefløde
 5 dl vand eller vildtsuppe
 3 tsk hvedemel
 300 g savoykål
 salt og peber
1

Dyregryde: Skær baconen i små tern. Brun bacon og vildtkød sammen med 1 spsk olie i en gryde. Tag kød og bacon op af gryden, og læg det på en tallerken.

2

Skær svampene i mindre stykker, og hak løgene fint. Svits løg og svampe i 1 spsk olie i gryden.

3

Tilsæt kød, bacon, fløde og 4 dl vand eller vildtsuppe. Rør melet ud i 1 dl vand, og bland det i gryden. Kog retten op under om- røring, skru ned for varmen, og lad retten simre i 45 minutter under låg.

4

Skær savoykålen i store trekanter, og kog dem i 3 minutter i letsaltet vand. Lad kålen dryppe af, og vend det i gryderetten. Smag saucen til med salt og peber.

5

Servér retten med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og eventuelt syltede asier.

Ingredienser

 75 g bacon
 500 g vildtkød i tern
 2 spsk olie
 500 g svampe, f.eks. østershatte, champignon, portobello, rørhatte
 2 skalotteløg
 2,50 dl piskefløde
 5 dl vand eller vildtsuppe
 3 tsk hvedemel
 300 g savoykål
 salt og peber

Fremgangsmåde

1

Dyregryde: Skær baconen i små tern. Brun bacon og vildtkød sammen med 1 spsk olie i en gryde. Tag kød og bacon op af gryden, og læg det på en tallerken.

2

Skær svampene i mindre stykker, og hak løgene fint. Svits løg og svampe i 1 spsk olie i gryden.

3

Tilsæt kød, bacon, fløde og 4 dl vand eller vildtsuppe. Rør melet ud i 1 dl vand, og bland det i gryden. Kog retten op under om- røring, skru ned for varmen, og lad retten simre i 45 minutter under låg.

4

Skær savoykålen i store trekanter, og kog dem i 3 minutter i letsaltet vand. Lad kålen dryppe af, og vend det i gryderetten. Smag saucen til med salt og peber.

5

Servér retten med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og eventuelt syltede asier.

Dyregryde med bacon, svampe, flødesovs og saftig savoykål

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.