Print Options:

FRANSK FASAN COQ AU VIN

Yields4 Servings

 2 hele fasaner
 150 g magert flæsk i tern
 30 perleløg
 20 små champignon
 4 fed hvidløg
 lidt timian, laurbær og persille
 1 fl. rødvin
 2-3 dl kraftig hønse- eller fasanbouillon
 150 g smør
Opskrift fra kogebogen Helt Vildt med Fasan
1

Flæsketern steges hårdt af i en støbejernsgryde, de sprøde tern tages op, og resterende fedt tilføres. 1/3 af smørret, perleløg og champignons ristes godt af i fedtstoffet.

2

Fasanerne hakkes i passende stykker med ben (uden rygben) og brunes af sammen med løg og svampe.
Hvidløg og vin koges med og reduceres 1/3. Bouillon tilsættes, låg på og så i ovnen i ca. 80 min. ved 185 grader.

3

Sigt væsken fra, smag til med salt og peber, derefter monteres den med koldt smør i tern.

4

En lækker ret, som bør spises med lækkert groft brød (evt. smørristet brød).

Drys evt. med lidt finthakket persille og de sprøde flæsketern.

Husk - fjerkræ må gerne spises med fingrene.

Nutrition Facts

Servings 0