Print Options:

Helstegt rådyrkølle med vildtsauce

Yields4 ServingsPrep Time10 minsCook Time3 hrsTotal Time3 hrs 10 mins

Rådyrkølle
 1 rådyrkølle med ben, ca 2-2,5 kg
 1 flaske rødvin
 1 dl olie
 2 lauerbærblade
 5 kviste frisk timian
 salt og friskkværnet pber
 150 g panchetta eller bacon
Vildtsauce
 4 dl stegesky og marinade
 1 dl piskefløde
 2 spsk hvedemel
 salt og peber
 evt. 1 tsk. sukker
Dyrekølle
1

Bland en marinade af rødvin og olie, laurbær, enebær, timian, hvidløg og peber.

2

Læg køllen i et fad, hæld marinaden over, dæk til, og lad kødet marinere 1 døgn på køl.

3

Læg dyrekøllen på en rist over en bradepande.

4

Gnid kødet med salt og peber, og dæk det med panchetta eller baconskiver.

5

Stil marinaden til side.

6

Brun køllen ved 250 grader i 15 min. og steg videre på næst nederste ribbe ved 125 grader i ca. 2 ½ time, eller til køllen har en kernetemperatur på ca. 60 grader (rosastegt) på det tykkeste sted.

7

Hæld marinade over stegen et par gange under stegningen.

8

Efter stegning skal køllen hvile ca. 15 minutter.

9

Gem stegeskyen og den resterende marinade.

Vildtsauce
10

Si stegeskyen, og spæd op med marinade, til der er 4 dl væske.

11

Opvarm blandingen, rør en jævning af fløde og mel, og pisk den i den kogende stegesky.

12

Tilsæt evt. lidt ekstra fløde for at tilpasse konsistensen.

13

Smag saucen til med salt og peber og evt. sukker.

Nutrition Facts

Servings 0