Print Options:

VILDT Hjerte

Yields4 Servings

 400 g hjerte af rådyr, dådyr eller krondyr
 tynde strimler af spidskål
 4 stk ½ løgskaller kogt i syltelage tilpas surt
 1 rabarberstængel i strimler (julienne)
 1 skorzonerrod
 8 ribsranker
 lidt olivenolie
 1/2 citron
 0,50 tsk dijonsennep
Let forret fra kogebogen Helt Vildt med Rådyr
1

Hjerterne deles i 3-4 lige store stykker fra hjertespids til bunden. Soigneres, dvs. renses for blod, blodårer og rester af sener. Skylles godt, ridses og gourmetsaltes let, presses med noget tungt og sættes på køl.

2

Imens skæres grøntsagerne.

3

Hjertestykkerne tages ud og ristes ved høj varme i ca. 20 sekunder på hver side. Lad dem hvile et par minutter, inden de skæres i tynde skiver og serveres til den lune salat, som bliver vendt med en let citronolie tilsmagt med lidt dijon.

4

Anbefaler et lækkert stykke brød til med pisket smør, som er 2/3 smør pisket sammen med 1/3 kernemælk. Kom lidt citronsaft i og pisk i 4-5 min. til smørret er blevet fluffy.

Nutrition Facts

Servings 0