Ændret fragtgrænse - nu KUN 65.- i December. Luk

Krondyr burger med portobellosvampe, løgpuré og estragon mayonnaise

Portioner2 portioner
Forberedelse30 minutterTilberednings tid30 minutterSamlet tid1 time
 2 portobellosvampe
Syltet rødløg
 4 rødløg
 1 dl lagereddike
 1 dl vand
 1 dl sukker
Løgpuré
 3 rødløg i strimler
 1 spsk smør
 2 spsk sherry eddike
 1 spsk rørsukker
Estragon mayonnaise
 1 dl Mayonnaise
 1 fed hvidløg
 1 kvist estragon
 salt og peber
Hakkebøf
 300 g krondyr hakkekød
 salt og peber
 1 tsk worcestershire sauce
 0,50 tsk dijon sennep
 1 spsk ketchup
 1 tsk fintrevet peberrod
 1 spsk finthakket løg
 1 skive hvid toastbrød uden skorpe skåret i små tern
 0,66 dl sødmælk
Syltet rødløg
1

Rødløgene skæres i ringe og midten af løget fjernes.

2

Vand, sukker og eddike koges op og hældes kogende over løg ringene, der herefter trækker kolde og fortsat opbevares i lagen.

Løgpuré
3

Løgene sauteres i smøren til de næsten er “bløde løg”.

4

Herefter tilsættes eddike og sukker og der dampes 5 min. underlige låg.

5

Låget fjernes og løgene dampes næsten tørre inden de blendes og køles ned.

Portobellosvampe
6

Portobellosvampe gnides i lidt olie og grilles møre på en varm grillpande.

7

Krydres med salt og peber.

Estragon mayonnaise
8

Mayonnaise, lidt finthakket hvidløg, hakket estragon, salt og peber røres sammen.

Hakkebøf
9

Lad toastbrødet udbløde i mælk og rør imens kødet sejt med salt og peber.

10

Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og rør det godt sammen.

11

Form 2 bøffer og steg i 5 min på hver side.

12

Imens lunes bollerne, de smøres let med estragon mayonnaise.

13

Herpå kommes et par blade hjertesalat, bøffen ovenpå, så en god klat løgpure, 1 grillet svamp og syltede løgringe og burgeren er klar til servering.

Ingredienser

 2 portobellosvampe
Syltet rødløg
 4 rødløg
 1 dl lagereddike
 1 dl vand
 1 dl sukker
Løgpuré
 3 rødløg i strimler
 1 spsk smør
 2 spsk sherry eddike
 1 spsk rørsukker
Estragon mayonnaise
 1 dl Mayonnaise
 1 fed hvidløg
 1 kvist estragon
 salt og peber
Hakkebøf
 300 g krondyr hakkekød
 salt og peber
 1 tsk worcestershire sauce
 0,50 tsk dijon sennep
 1 spsk ketchup
 1 tsk fintrevet peberrod
 1 spsk finthakket løg
 1 skive hvid toastbrød uden skorpe skåret i små tern
 0,66 dl sødmælk

Fremgangsmåde

Syltet rødløg
1

Rødløgene skæres i ringe og midten af løget fjernes.

2

Vand, sukker og eddike koges op og hældes kogende over løg ringene, der herefter trækker kolde og fortsat opbevares i lagen.

Løgpuré
3

Løgene sauteres i smøren til de næsten er “bløde løg”.

4

Herefter tilsættes eddike og sukker og der dampes 5 min. underlige låg.

5

Låget fjernes og løgene dampes næsten tørre inden de blendes og køles ned.

Portobellosvampe
6

Portobellosvampe gnides i lidt olie og grilles møre på en varm grillpande.

7

Krydres med salt og peber.

Estragon mayonnaise
8

Mayonnaise, lidt finthakket hvidløg, hakket estragon, salt og peber røres sammen.

Hakkebøf
9

Lad toastbrødet udbløde i mælk og rør imens kødet sejt med salt og peber.

10

Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og rør det godt sammen.

11

Form 2 bøffer og steg i 5 min på hver side.

12

Imens lunes bollerne, de smøres let med estragon mayonnaise.

13

Herpå kommes et par blade hjertesalat, bøffen ovenpå, så en god klat løgpure, 1 grillet svamp og syltede løgringe og burgeren er klar til servering.

Krondyr burger med portobellosvampe, løgpuré og estragon mayonnaise

En tanke om “Krondyr burger med portobellosvampe, løgpuré og estragon mayonnaise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.