Krondyr burger med portobello svamp, løgpuré og estragon mayonnaise

burger

Syltet rødløg:
4 rødløg
1 dl lager eddike
1 dl vand
1 dl sukker

Rødløgene skæres i ringe og midten af løget fjernes. Vand, sukker og eddike koges op og hældes kogende over løg ringene, der herefter trækker kolde og fortsat opbevares i lagen.

Løgpuré:
3 rødløg skåret i strimler
1 spsk. smør
2 spsk. sherry eddike
1 spsk. rørsukker

Løgene sauteres i smøren til de næsten er “bløde løg”. Herefter tilsættes eddike og sukker og der dampes 5 min. underlige låg. Låget fjernes og løgene dampes næsten tørre inden de blendes og køles ned.

Grillet portobello svamp:
2 portobello svampe gnides i lidt olie og grilles møre på en varm grillpande og krydres med salt og peber.

Estragon mayonnaise:
Mayonnaise, lidt finthakket hvidløg, hakket estragon, salt og peber røres sammen.
Hakkebøf:
300 g Krondyr hakkekød
Salt og peber
1 tsk. worcestershire sauce
1/2 tsk. dijon sennep
1 spsk. ketchup
1 lille tsk. fint revet peberrod
1 spsk. fint hakket løg
1 skive hvid toastbrød uden skorpe skåret i små tern
2/3 dl sødmælk

Lad toastbrødet udbløde i mælk og rør imens kødet sejt med salt og peber. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og rør det godt sammen.
Form 2 bøffer og steg i 5 min på hver side.

Imens lunes bollerne, de smøres let med estragon mayonaise. Herpá kommes et par blade hjertesalat, bøffen ovenpå, så en god klat løgpure, 1 grillet svamp og syltede løgringe og burgeren er klar til servering.

Bestil vildt til opskriften her