Print Options:

VILD burger med portobellosvampe, løgpuré og estragon mayonnaise

Yields2 ServingsPrep Time30 minsCook Time30 minsTotal Time1 hr

 2 portobellosvampe
Syltet rødløg
 4 rødløg
 1 dl lagereddike
 1 dl vand
 1 dl sukker
Løgpuré
 3 rødløg i strimler
 1 spsk smør
 2 spsk sherry eddike
 1 spsk rørsukker
Estragon mayonnaise
 1 dl Mayonnaise
 1 fed hvidløg
 1 kvist estragon
 salt og peber
Burgerbøf
 500 g krondyr-hakkekød
 eller 4x 100g dådyr burgerbøffer
 salt og peber
 1 tsk worcestershire sauce
 0,50 tsk dijon sennep
 1 spsk ketchup
 1 tsk fintrevet peberrod
 1 spsk finthakket løg
 1 skive hvid toastbrød uden skorpe skåret i små tern
 0,66 dl sødmælk
Syltet rødløg
1

Rødløgene skæres i ringe og midten af løget fjernes.

2

Vand, sukker og eddike koges op og hældes kogende over løg ringene, der herefter trækker kolde og fortsat opbevares i lagen.

Løgpuré
3

Løgene sauteres i smøren til de næsten er “bløde løg”.

4

Herefter tilsættes eddike og sukker og der dampes 5 min. underlige låg.

5

Låget fjernes og løgene dampes næsten tørre inden de blendes og køles ned.

Portobellosvampe
6

Portobellosvampe gnides i lidt olie og grilles møre på en varm grillpande.

7

Krydres med salt og peber.

Estragon mayonnaise
8

Mayonnaise, lidt finthakket hvidløg, hakket estragon, salt og peber røres sammen.

Hakkebøf
9

Lad toastbrødet udbløde i mælk og rør imens kødet sejt med salt og peber.

10

Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og rør det godt sammen.

11

Form 2 bøffer og steg i 5 min på hver side.

12

Imens lunes bollerne, de smøres let med estragon mayonnaise.

13

Herpå kommes et par blade hjertesalat, bøffen ovenpå, så en god klat løgpure, 1 grillet svamp og syltede løgringe og burgeren er klar til servering.

Nutrition Facts

Servings 0