Krondyr culotte med vanillesalt, abrikoser og blåbær

Portioner4 portioner
Forberedelse15 minutterTilberednings tid45 minutterSamlet tid1 time
 1 vanillestang
 salt og peber
 15 tørrede abrikoser
 200 g friske blåbær
 1 kvist rosmarin
1

Bland salt og vanillekorn af 1 stang vanille

2

Gnid stegene ind i vanillesalt og friskkværnet peber.

3

Lav evt. saltblandingen dagen før og gem en portion i et gammelt syltetøjsglas, så er der til næste gang.

4

I et ildfast fad lægges stegene oven på bær og abrikoser, samt en stor kvist frisk rosmarin.

5

Steg i ovn i ca. 8 min. på 220 grader og herefter i 20 minutter på 160 grader. (kernetemperatur på 56 grader)

6

Lad stegene hvile lidt efter stegningen og servér culotterne i skiver med nye kartofler og årstidens salat.

7

Væden fra stegene kan røres op med en sjat fløde og evt. lidt gastrik

Ingredienser

 1 vanillestang
 salt og peber
 15 tørrede abrikoser
 200 g friske blåbær
 1 kvist rosmarin

Fremgangsmåde

1

Bland salt og vanillekorn af 1 stang vanille

2

Gnid stegene ind i vanillesalt og friskkværnet peber.

3

Lav evt. saltblandingen dagen før og gem en portion i et gammelt syltetøjsglas, så er der til næste gang.

4

I et ildfast fad lægges stegene oven på bær og abrikoser, samt en stor kvist frisk rosmarin.

5

Steg i ovn i ca. 8 min. på 220 grader og herefter i 20 minutter på 160 grader. (kernetemperatur på 56 grader)

6

Lad stegene hvile lidt efter stegningen og servér culotterne i skiver med nye kartofler og årstidens salat.

7

Væden fra stegene kan røres op med en sjat fløde og evt. lidt gastrik

Krondyr culotte med vanillesalt, abrikoser og blåbær

3 tanker om “Krondyr culotte med vanillesalt, abrikoser og blåbær

  1. Edith Vinding siger:

    Jeg har aldrig tilberedt krondyr før, og fulgte opskriften , det var desværre alt for rådt, kun en enkelt af vore gæster, synes det var ok, culotten skal have mere stegetid, om det så er ved bruning eller senere ???
    vh Edith

    • Charlotte siger:

      Størrelsen på stegene varierer – ligesom holdningen til det røde kød. Bruger man stegetermometer kan man bedre sikre sig – med ca. 54 grader. Og så er det vigtigt med en hviletid på min. 10 min. I folie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hold dig Vildt orienteret, få de vildeste råd, tilbud og opskrifter. Udfyld din mail her:
Holler Box