Velkommen til alle Klosterhedens Vildts fantastiske opskrifter

Når VILDT er dansk og fritlevende er det den bedste kødkvalitet der kan fås!
Dyrevelfærd i top, Sund Superfood, Lokal Specialitet, Mørhed og Smag i sin helt egen klasse
– hvor findes det bedre?

Lad dig inspirere af vores lækre opskrifter, der typisk er skabt til 2 eller 4 personer
Og køb VILDT ind i vores webshop – i udskæringer til 2, 4 eller flere.

Vi har mere end 70 forskellige udskæringer der alle er håndskåret – i portioner, der er lette at tilberede til en særlig aften eller et velsmagende hverdags måltid.

Se også Tips om tilberedning af vildt

Krondyr Tatar a la Sortebro KroKrondyr tatar - efter opskrift fra Sortebro Kro - vi anbefaler den til en helt særlig aften – og det gør den især oplagt som forret en særlig festlig aften.
VenøbøfferVenøbøffer er en lokal, Vestjysk ret - her er opskriften med vildt, til en skøn hverdagsret - eller en ret til mange på en kold vinteraften.
Dyreryg med coppa, nye danske kartofler, ramsløg og salsa verdeI maj måned begynder alle de dejlige danske grøntsager, at komme op ad jorden. Der er ramsløg, nye kartofler og meget andet godt. Alt dette passer jo perfekt med bukkejagten. Så her er vores bud på en ret som viser alle disse råvarer fra deres absolut bedste side. Da vi ikke er underlagt et nordisk dogme, har vi lånt lidt fra Italien. Hvor andre ville bruge bacon, bruger vi coppa. Coppa er lavet på samme måde som parmaskinke, men er lavet af boven. Den har en har dybere og mere raffineret smag, og egner sig virkelig godt til vildt. Denne ret kræver, i modsætning til de andre lidt mere præcision. Hvis du ikke er helt skarp til at stege kød, kan det godt svare sig, at bruge et stege termometer. Dyreryg skal serveres rosa. Hvis den får for meget, smager det ellers fine kød, lidt lever-agtigt. Derfor kan det godt svare sig, at være ekstra opmærksom under tilberedningen, så man får det optimale ud af dette fine stykke kød.
Carpaccio af vild mørbradJeg elsker carpaccio og laver så ofte jeg kan. Retten stammer oprindeligt fra Harry’s bar i Venedig og er normalt lavet med rå oksemørbrad. Når jeg laver carpaccio med vildt, kan jeg godt lide at give det en tynd stegeskorpe. Det er en Japansk teknik, som hedder tataki. Her har jeg lavet carpaccio af mørbraden fra et rådyr, men du kan sagtens bruge fileten. Det fungerer ligeså godt. Og du kan selvfølgelig lave carpaccio af andre hjortearter (f.eks. krondyr eller dådyr) - Kok Nikolaj Juel. Jeg har snakket med mange, der er lidt nervøse for at spise råt vildt kød. Til det kan jeg sige, at det er sundere, bedre og mere lækkert, end kød fra et kommercielt landbrug. Hvis kødet ser sundt ud, er det som en regel også. Man kan selvfølgelig fryse kødet først, så er man helt sikker.
Taglitelle med krondyr raguMan laver ragu ud af alt slags kød i Italien. Her hjemme laver vi meste ragu bolognese, eller populært kaldet; pasta med kødsovs! Men en ragu lavet med vildt, er mindst lige så lækker og en rigtig god måde at introducere vildt hjemme i køkkenet. Jeg plejer altid at lave en dobbelt portion, da det er dejligt at have i fryseren til en nødsituation, hvor man skal have noget hurtigt på bordet.
Nord-indisk karry med rådyrHar du aldrig fået indisk mad med vildt kød? Så er det på tide! I London er det det nye sort og på London’s bedste indiske restaurant Gymkhana, er de berømte for deres muntjac biriyani. Her har vi lavet vores version af en nordindisk karry med rådyr. Jeg laver krydderi blandingen af hele krydderier, da de smager meget bedre en pulver krydderier. Det kræver dog en morter, eller en kaffe mølle, som du kun bruger til krydderier. Det er dog det hel værd, når du har maden på bordet og hele køkkenet dufter af de vidunderlige krydderier. Til denne karry har vi brugt kødet fra køllen, da du får mere ensartet kød, men du kan også sagtens bruge bov og hals. Ligesom du sagtens kan bruge krondyr eller dådyr i stedet for rådyr. Vi serverer vores rådyr karry med pilau ris og en lille frisk tomat salat.
Papadelle med raguEn opskrift af kokken Nikolaj Juel og foto af Columbus Leth Jeg elsker at lave ragu. Det smager vidunderligt og er en rigtig god måde, at få brugt kødet fra bov og hals. I Toscana, hvor man laver meget vildt, ville de servere denne ragu med pappardelle. Pappardelle er den originale jæger pasta. De gamle drenge havde altid en klump pasta dej i jagt tasken, når de var ude i skoven og jage. Typisk ville de rulle pastaen ud på en sten, og skære pastaen ud i brede bånd med deres jagtkniv. De kunne meget vel have en ragu som denne her, der simrede over bålet. Når det drejer sig om pasta, tager Italienerne ikke fejl. Pappardelle er den perfekte pasta til en kraftig vildt ragu. Hvis du har mod på det, så lav din egen pasta. Det er virkelig besværet værd og det ikke så svært som man skulle tro. Det fungerer selvfølgelig også fint med købe pasta. Jeg vil dog anbefale at du køber rigtig god italiensk pasta, så som; De Cecco, Molino eller lignende.
Helstegt dyreryg med grønkålssalat og svampesauceDu kan lægge tynde skiver røget spæk på dyreryggen i stedet for at smøre med olie. Spækket bliver dejlig sprødt under den høje stegetemperatur i begyndelsen. Der er kød til flere end 4 personer, så lav gerne mere tilbehør, eller nyd resterne dagen derpå.
Vildt lasagneEn elsket hverdagsret - Vildtkødet er magert og giver retten ekstra god smag