Velkommen til alle Klosterhedens Vildts fantastiske opskrifter

Når VILDT er dansk og fritlevende er det den bedste kødkvalitet der kan fås!
Dyrevelfærd i top, Sund Superfood, Lokal Specialitet, Mørhed og Smag i særklasse
– hvor findes det bedre?

Lad dig inspirere af vores lækre opskrifter, der typisk er skabt til 2 eller 4 personer
Og køb VILDT ind i vores webshop – i udskæringer til 2, 4 eller flere.

Vi har mere end 70 forskellige udskæringer der alle er håndskåret – i portioner, der er lette at tilberede til en særlig aften eller et velsmagende hverdags måltid.

Se også Tips om tilberedning af vildt

Krondyr Tatar a la Sortebro KroKrondyr tatar - efter opskrift fra Sortebro Kro - vi anbefaler den til en helt særlig aften – og det gør den især oplagt som forret til Nytår.
VenøbøfferVenøbøffer er en lokal, Vestjysk ret - her er opskriften med vildt, til en skøn hverdagsret - eller en ret til mange på en kold vinteraften.
Dyreryg med coppa, nye danske kartofler, ramsløg og salsa verdeI maj måned begynder alle de dejlige danske grøntsager, at komme op ad jorden. Der er ramsløg, nye kartofler og meget andet godt. Alt dette passer jo perfekt med bukkejagten. Så her er vores bud på en ret som viser alle disse råvarer fra deres absolut bedste side. Da vi ikke er underlagt et nordisk dogme, har vi lånt lidt fra Italien. Hvor andre ville bruge bacon, bruger vi coppa. Coppa er lavet på samme måde som parmaskinke, men er lavet af boven. Den har en har dybere og mere raffineret smag, og egner sig virkelig godt til vildt. Denne ret kræver, i modsætning til de andre lidt mere præcision. Hvis du ikke er helt skarp til at stege kød, kan det godt svare sig, at bruge et stege termometer. Dyreryg skal serveres rosa. Hvis den får for meget, smager det ellers fine kød, lidt lever-agtigt. Derfor kan det godt svare sig, at være ekstra opmærksom under tilberedningen, så man får det optimale ud af dette fine stykke kød.
Carpaccio af vild mørbradJeg elsker carpaccio og laver så ofte jeg kan. Retten stammer oprindeligt fra Harry’s bar i Venedig og er normalt lavet med rå oksemørbrad. Når jeg laver carpaccio med vildt, kan jeg godt lide at give det en tynd stegeskorpe. Det er en Japansk teknik, som hedder tataki. Her har jeg lavet carpaccio af mørbraden fra et rådyr, men du kan sagtens bruge fileten. Det fungerer ligeså godt. Og du kan selvfølgelig lave carpaccio af andre hjortearter (f.eks. krondyr eller dådyr) - Kok Nikolaj Juel. Jeg har snakket med mange, der er lidt nervøse for at spise råt vildt kød. Til det kan jeg sige, at det er sundere, bedre og mere lækkert, end kød fra et kommercielt landbrug. Hvis kødet ser sundt ud, er det som en regel også. Man kan selvfølgelig fryse kødet først, så er man helt sikker.
Taglitelle med krondyr raguMan laver ragu ud af alt slags kød i Italien. Her hjemme laver vi meste ragu bolognese, eller populært kaldet; pasta med kødsovs! Men en ragu lavet med vildt, er mindst lige så lækker og en rigtig god måde at introducere vildt hjemme i køkkenet. Jeg plejer altid at lave en dobbelt portion, da det er dejligt at have i fryseren til en nødsituation, hvor man skal have noget hurtigt på bordet.