Velkommen til alle Klosterhedens Vildts fantastiske opskrifter

Når VILDT er dansk og fritlevende er det den bedste kødkvalitet der kan fås!
Dyrevelfærd i top, Sund Superfood, Lokal Specialitet, Mørhed og Smag i særklasse
– hvor findes det bedre?

Lad dig inspirere af vores lækre opskrifter, der typisk er skabt til 2 eller 4 personer
Og køb VILDT ind i vores webshop – i udskæringer til 2, 4 eller flere.

Vi har mere end 70 forskellige udskæringer der alle er håndskåret – i portioner, der er lette at tilberede til en særlig aften eller et velsmagende hverdags måltid.

Se også Tips om tilberedning af vildt

VenøbøfferVenøbøffer er en lokal, Vestjysk ret - her er opskriften med vildt, til en skøn hverdagsret - eller en ret til mange på en kold vinteraften.
Taglitelle med krondyr raguMan laver ragu ud af alt slags kød i Italien. Her hjemme laver vi meste ragu bolognese, eller populært kaldet; pasta med kødsovs! Men en ragu lavet med vildt, er mindst lige så lækker og en rigtig god måde at introducere vildt hjemme i køkkenet. Jeg plejer altid at lave en dobbelt portion, da det er dejligt at have i fryseren til en nødsituation, hvor man skal have noget hurtigt på bordet.
Nord-indisk karry med rådyrHar du aldrig fået indisk mad med vildt kød? Så er det på tide! I London er det det nye sort og på London’s bedste indiske restaurant Gymkhana, er de berømte for deres muntjac biriyani. Her har vi lavet vores version af en nordindisk karry med rådyr. Jeg laver krydderi blandingen af hele krydderier, da de smager meget bedre en pulver krydderier. Det kræver dog en morter, eller en kaffe mølle, som du kun bruger til krydderier. Det er dog det hel værd, når du har maden på bordet og hele køkkenet dufter af de vidunderlige krydderier. Til denne karry har vi brugt kødet fra køllen, da du får mere ensartet kød, men du kan også sagtens bruge bov og hals. Ligesom du sagtens kan bruge krondyr eller dådyr i stedet for rådyr. Vi serverer vores rådyr karry med pilau ris og en lille frisk tomat salat.
Papadelle med raguEn opskrift af kokken Nikolaj Juel og foto af Columbus Leth Jeg elsker at lave ragu. Det smager vidunderligt og er en rigtig god måde, at få brugt kødet fra bov og hals. I Toscana, hvor man laver meget vildt, ville de servere denne ragu med pappardelle. Pappardelle er den originale jæger pasta. De gamle drenge havde altid en klump pasta dej i jagt tasken, når de var ude i skoven og jage. Typisk ville de rulle pastaen ud på en sten, og skære pastaen ud i brede bånd med deres jagtkniv. De kunne meget vel have en ragu som denne her, der simrede over bålet. Når det drejer sig om pasta, tager Italienerne ikke fejl. Pappardelle er den perfekte pasta til en kraftig vildt ragu. Hvis du har mod på det, så lav din egen pasta. Det er virkelig besværet værd og det ikke så svært som man skulle tro. Det fungerer selvfølgelig også fint med købe pasta. Jeg vil dog anbefale at du køber rigtig god italiensk pasta, så som; De Cecco, Molino eller lignende.
Tarteletter med fasan og urterTarteletter bringer altid gensynsglæde og med en sart fasansauce på sæsonens urter holder vi liv i en dejlig klassiker – nu med vildt.
Grøn thai karry med fasanGrøn karry er en klassiker i det thailandske køkken og er forbavsende nem at lave, når man lige ved hvordan. Du kan selvfølgelig bruge en færdiglavet karry pasta, men det er ret let at lave din egen og resultatet er helt klart besværet værd. Der findes dog nogle udmærkede færdiglavet versioner på markedet, hvis det kniber med tiden.
Fasan i fadAlt i ét fad. Ind i ovnen. Ud kommer en skøn gul sauce, masser af grønt og en saftig fasan.
Vildt lasagneEn elsket hverdagsret - Vildtkødet er magert og giver retten ekstra god smag