Fortsæt til indhold
Velkommen til alle Klosterhedens Vildts fantastiske opskrifter
Når VILDT er dansk og fritlevende er det den bedste kødkvalitet der kan fås! Dyrevelfærd i top, Sund Superfood, Lokal Specialitet, Mørhed og Smag i sin helt egen klasse – hvor findes det bedre?
Lad dig inspirere af vores lækre opskrifter, der typisk er skabt til 2 eller 4 personerOg køb VILDT ind i vores webshop – i udskæringer til 2, 4 eller flere.
Vi har mere end 70 forskellige udskæringer der alle er håndskåret – i portioner, der er lette at tilberede til en særlig aften eller et velsmagende hverdags måltid.
VILDT med sticky toffee blommer Kokken Jesper Krabbe anbefaler sensommerens søde blommer til sæsonens vildt! Prøv opskriften og server den til gråænder, krondyrryg, vildtkølle eller steaks. Dådyr bøffer med svampetoast DådyrBurger Intervalstegning af vilde T-bone og bøffer Intervalstegning er rigtig godt til vores vilde TBone steaks - men også til de lidt større bøffer på 200g af inderlår eller dådyr. Score rådyr burger fyldt med kærlighed FORÅRSRULLER med rådyr Pulled RÅDYR på bund af spidskål marineret med syrnet creme fraiche Terrine af rådyr – med lever VILDT Hjerte Dådyr Okonomiyaki (grøntsagspandekager) Gravad Rådyrfilet Krondyr Tatar a la Sortebro Kro Krondyr tatar - efter opskrift fra Sortebro Kro - vi anbefaler den til en helt særlig aften – og det gør den især oplagt som forret en særlig festlig aften. Dyreryg med coppa, nye danske kartofler, ramsløg og salsa verde I maj måned begynder alle de dejlige danske grøntsager, at komme op ad jorden. Der er ramsløg, nye kartofler og meget andet godt. Alt dette passer jo perfekt med bukkejagten. Krondyr med æble/calvadossauce, stegte rodfrugter, fyldte krydderurte kartofler og balsamico glacerede svampe Carpaccio af vild mørbrad Retten stammer oprindeligt fra Harry’s bar i Venedig og er normalt lavet med rå oksemørbrad. Når jeg laver carpaccio med vildt, kan jeg godt lide at give det en tynd stegeskorpe. Det er en Japansk teknik, som hedder tataki. Her har jeg lavet carpaccio af mørbraden fra et rådyr, men du kan sagtens bruge fileten. Det fungerer ligeså godt. Og du kan selvfølgelig lave carpaccio af andre hjortearter (f.eks. krondyr eller dådyr) - Kok Nikolaj Juel. Vild risotto med rodfrugter og rosmarin Vild lasagne “de luxe” med selleripasta og parmesanostcreme Vild kebab med cajun krydderi og spidskålsalat Vild carpaccio med ruccola og parmesan Vild bolognesesauce Selvfølgelig er hakket vildt som kødsovs et must have i hverdagen. Taglitelle med krondyr ragu Man laver ragu ud af alt slags kød i Italien. Her hjemme laver vi meste ragu bolognese, eller populært kaldet; pasta med kødsovs! Men en ragu lavet med vildt, er mindst lige så lækker og en rigtig god måde at introducere vildt hjemme i køkkenet. Jeg plejer altid at lave en dobbelt portion, da det er dejligt at have i fryseren til en nødsituation, hvor man skal have noget hurtigt på bordet. Tagliata af krondyrfilet med kantareller, blommer og brøndkarse Mørbrad med valnød, sennep og peberrod Nord-indisk karry med rådyr Har du aldrig fået indisk mad med vildt kød? Så er det på tide! I London er det det nye sort og på London’s bedste indiske restaurant Gymkhana, er de berømte for deres muntjac biriyani. Her har vi lavet vores version af en nordindisk karry med rådyr- du kan dog sagtens bruge krondyr eller dådyr i stedet for rådyr. Vi serverer vores rådyr karry med pilau ris og en lille frisk tomat salat. Papadelle med ragu En opskrift af kokken Nikolaj Juel og foto af Columbus Leth. I Toscana, hvor man laver meget vildt, ville de servere denne ragu med pappardelle - den originale jæger pasta. De gamle drenge havde altid en klump pasta dej i jagt tasken, når de var ude i skoven og jage. Pappardelle er den perfekte pasta til en kraftig vildt ragu. Hvis du har mod på det, så lav din egen pasta. Det fungerer selvfølgelig også fint med købe pasta. Jeg vil dog anbefale at du køber rigtig god italiensk pasta, så som; De Cecco, Molino eller lignende. Krondyr steaks med æble-selleri kompot og svampesauce Krondyr ryg med sauce af kantareller og blåbær Krondyr Ragout Krondyr steaks med kantareller, selleripuré med hasselnød og brombærglaseret rødbede Dådyr på grill Dådyr er særligt godt på Grill. Grill en her kølle eller køllesteg efter denne opskrift. Klassisk tagliata af krondyrfilet Helstegt rådyrkølle med vildtsauce Helstegt dyreryg med grønkålssalat og svampesauce Du kan lægge tynde skiver røget spæk på dyreryggen i stedet for at smøre med olie. Spækket bliver dejlig sprødt under den høje stegetemperatur i begyndelsen. Helstegt dyrekølle med kartoffelgalette og tyttebærpærer En flot, stor steg som dyrekølle er festlig at servere ved bordet. Læg den på et stort skære- bræt, og stå og skær den ud for enden af bordet, mens gæsterne tager af tilbehøret. Grydestegt krondyrinderlår med svampesauce og kål i eddikesky Sødt, syrligt, blødt og lige til en festlig hverdag i en håndevending. Har du en rest hjortesteg, kan du skære den i skiver og servere dem på samme måde som den friskstegte steg. Dyregryde med bacon, svampe, flødesovs og saftig savoykål Her kan du overbevise selv de hærdede grøntsagsnægtere om, at saftig savojkål og smagfyldte svampe udgør lige præcis det, som gør denne dyregryde til et friskt og lækkert hverdagsmåltid. Carpaccio af røget rådyrkølle med trøffelolie, pinjekerner og krydderurtesalat Carpaccio af røget vildtkølle med æblekompot brændt i calvados En sommerlig forret
Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
Vi bruger cookies for at sikre dig den bedste oplevelse på vores website. Fortsætter du med at bruge sitet antager vi at du er VILDT tilfreds. Ok Læs mere