Print Options:

Grøn thai karry med fasan

Yields4 ServingsPrep Time20 minsCook Time30 minsTotal Time50 mins

Grøn karry er en klassiker i det thailandske køkken og er forbavsende nem at lave, når man lige ved hvordan. Du kan bruge en færdiglavet karry pasta hvis det kniber med tiden, men det er ret let at lave din egen.

Grøn karrypasta
 4 forårsløg
 2 fed hvidløg
 4 grønne birdseye chilli eller 4 alm. grønne chilli uden kerner
 3 cm galangal eller ingefær
 1 stort bundt koriander
 skallen af en lime, fint revet
 1 tsk salt
Fasan
 1 pakke fasan i strimler
 0,50 hokaido græskar, skåret i 3 cm tern
 1 pak choy, eller andet grønt efter eget ønske
 1 dåse kokosmælk
 1 tsk palmesukker eller rørsukker
 2 spsk fiskesauce
 1 spsk soya sauce
 saften af en lime
 1 portion grøn thai pasta, eller 1 spsk færdiglavet thai-pasta
 solsikkeolie eller anden smagsneutral olie
Karrypasta
1

Tag det yderste lag af forårsløg og citrongræs, og hak det fint.

2

Hak ligeledes hvidløg og chili fint.

3

Kom alle ingredienserne i foodprocesser og blend dem, til du har en fin pesto-agtig konsistens.

4

Sæt til side

Fasan
5

Blancher græskar ternene i saltet vand i 8min. Dræn og sæt til side.

6

Varm 2 spsk olie i en sauté pande eller gryde og tilsæt din karry pasta.

7

Lad pastaen stege i et par minutter og tilsæt kokosmælken.

8

Tilsæt fasanstrimler og græskar, og lad det simre i 8-10 minutter.

9

Tilsæt dernæst sukker, fiskesauce, soya sauce og smag til med limesaft og evt. lidt salt.

10

Server med jasmin eller basmati ris.

Nutrition Facts

Servings 4