4 personer

2 gråænder
Masser af persille (gerne bredbladet)
Havsalt og peber

Jordskokcreme:
½ kg jordskokker
2 dl fløde
Lille håndfuld timian kviste
Stegesky

Fyld de rensede gråænder med persille og smør dem godt ind i havsalt og peber.
Smelt smør i en stegegryde og brun én and af gangen 2-4 min. på alle sider.
Læg herefter begge gråænder i gryden igen og steg dem ved svag varme i ca 45 min (vend dem jævnligt).
Gem lidt sky til jordskokcremen, som laves imens ænderne trækker under et stykke folie.

Kog jordskokkerne til de er møre, ca. 12-15 min. og hæld vandet fra.
Kog fløden let op i en gryde og blend herefter jordskokker, timian og fløde med en stavblender.
Krydr efter smag med lidt stegesky, havsalt og peber.

Servér ænder og jordskokcreme med hasselbagte kartofter.