Superfood facts

Vildtkød er en superfood. Mineralerne og vitaminerne sidder simpelthen tættere end i konventionelt produceret kød, fordi de vilde dyr spiser vilde planter og andet naturlig føde.

Når man nedlægger vildt, foregår det nænsomt; man stresser ikke dyret, ofte opdager det ikke, at det bliver skudt.

Vilde dyr har høj dyrevelfærd. De bevæger sig frit, finder størstedelen af deres føde selv og er jagtsæsonen er begrænset.

Du skal spise vildt fordi:

Fosfor i vildtkød vedligeholder dine knogler og tænder.

Du skal spise vildt fordi:

Jern og B12 vitamin i vildtkød booster dit energiniveau.

Vildtkød indeholder den perfekte balance imellem omega-3 og -6 fedtsyrer, fordi vilde dyr spiser vegetarisk føde. Det er er vigtigt for din hormonbalance.

Kød fra dyr, som er fodret med græs, indeholder 2-4 gange mere omega-3 end kød fra konventionelt landbrug, som er blevet fodret med korn.

Mineralindholdet i vildtkød er højt:

Kalium til kroppens celler, fosfor til knogler og tænder, zink stofskiftets omsætning og så det værdifulde kræfthæmmende spormineral selen.

Fedtindholdet er lavt i vildtkød og det er mørt – fordi vildt bevæger sig over lange strækninger.

Vildt er en begrænset ressource – efterspørgslen øger ikke produktionen – produktionen er sammensat efter det niveau der bedst holder den fremtidige bestand sund

Vildtet er dansk – lokalt og er transporteret over korte afstande og det har – udover den begrænsede produktion – stor betydning for miljøet

Dansk fritlevende vildt er neutralt i økologiregnskabet