En crossover asiatisk-nordisk ret med grønkål vendt i blank østerssauce med hvidløg og chili og lynstegt vildt.
Rib grønkålen, og skær eller riv den i store stykker. Kog kålen i en stor gryde letsaltet vand uden låg i 3 minutter. Gem lidt af kogevandet, og lad kålen dryppe af i en sigte.
Skær hvidløgene i tynde skiver og rødløgene i både. Skær vild- andebrysterne i tern på 2 x 2 cm.
Varm wokken op til høj varme. Brun kødet hårdt og hurtigt på alle sider i 1-2 spsk olivenolie, og læg det på en tallerken. Kom 2 spsk olie i wokken, og steg løg og hvidløg ved middelsvag varme under omrøring, til de er møre og blanke. Tilsæt østers- sauce, kogevand, chilipasta og grønkål, kog det hele op, og vend det godt rundt. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis saucen er for tør omkring kålen. Tilsæt kødet, og smag eventuelt til med mere chili eller salt.
Servér den varme grønkålssalat med kogt perlebyg og citron- både til at lægge ovenpå og dryppe over.
tip: Alle slags små stege fra kølle kan bruges ligesom filet og mørbrad af hjort, due- eller vildandebryst.
Ingredients
Directions
Rib grønkålen, og skær eller riv den i store stykker. Kog kålen i en stor gryde letsaltet vand uden låg i 3 minutter. Gem lidt af kogevandet, og lad kålen dryppe af i en sigte.
Skær hvidløgene i tynde skiver og rødløgene i både. Skær vild- andebrysterne i tern på 2 x 2 cm.
Varm wokken op til høj varme. Brun kødet hårdt og hurtigt på alle sider i 1-2 spsk olivenolie, og læg det på en tallerken. Kom 2 spsk olie i wokken, og steg løg og hvidløg ved middelsvag varme under omrøring, til de er møre og blanke. Tilsæt østers- sauce, kogevand, chilipasta og grønkål, kog det hele op, og vend det godt rundt. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis saucen er for tør omkring kålen. Tilsæt kødet, og smag eventuelt til med mere chili eller salt.
Servér den varme grønkålssalat med kogt perlebyg og citron- både til at lægge ovenpå og dryppe over.
tip: Alle slags små stege fra kølle kan bruges ligesom filet og mørbrad af hjort, due- eller vildandebryst.