Vildand i østerssauce med grønkål og perlebyg

En crossover asiatisk-nordisk ret med grønkål vendt i blank østerssauce med hvidløg og chili og lynstegt vildt.

ShareSave
Yields4 Servings
Prep Time20 minsCook Time20 minsTotal Time40 mins
 400 g grønkål
 3 fed hvidløg
 2 rødløg
 400 g vildandebryster
 2 spsk olivenolie
 1,50 dl østerssauce
 3 dl kogevand fra grønkålen
 1 spsk chillipasta
1

Rib grønkålen, og skær eller riv den i store stykker. Kog kålen i en stor gryde letsaltet vand uden låg i 3 minutter. Gem lidt af kogevandet, og lad kålen dryppe af i en sigte.

2

Skær hvidløgene i tynde skiver og rødløgene i både. Skær vild- andebrysterne i tern på 2 x 2 cm.

3

Varm wokken op til høj varme. Brun kødet hårdt og hurtigt på alle sider i 1-2 spsk olivenolie, og læg det på en tallerken. Kom 2 spsk olie i wokken, og steg løg og hvidløg ved middelsvag varme under omrøring, til de er møre og blanke. Tilsæt østers- sauce, kogevand, chilipasta og grønkål, kog det hele op, og vend det godt rundt. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis saucen er for tør omkring kålen. Tilsæt kødet, og smag eventuelt til med mere chili eller salt.

4

Servér den varme grønkålssalat med kogt perlebyg og citron- både til at lægge ovenpå og dryppe over.
tip: Alle slags små stege fra kølle kan bruges ligesom filet og mørbrad af hjort, due- eller vildandebryst.

Ingredients

 400 g grønkål
 3 fed hvidløg
 2 rødløg
 400 g vildandebryster
 2 spsk olivenolie
 1,50 dl østerssauce
 3 dl kogevand fra grønkålen
 1 spsk chillipasta

Directions

1

Rib grønkålen, og skær eller riv den i store stykker. Kog kålen i en stor gryde letsaltet vand uden låg i 3 minutter. Gem lidt af kogevandet, og lad kålen dryppe af i en sigte.

2

Skær hvidløgene i tynde skiver og rødløgene i både. Skær vild- andebrysterne i tern på 2 x 2 cm.

3

Varm wokken op til høj varme. Brun kødet hårdt og hurtigt på alle sider i 1-2 spsk olivenolie, og læg det på en tallerken. Kom 2 spsk olie i wokken, og steg løg og hvidløg ved middelsvag varme under omrøring, til de er møre og blanke. Tilsæt østers- sauce, kogevand, chilipasta og grønkål, kog det hele op, og vend det godt rundt. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis saucen er for tør omkring kålen. Tilsæt kødet, og smag eventuelt til med mere chili eller salt.

4

Servér den varme grønkålssalat med kogt perlebyg og citron- både til at lægge ovenpå og dryppe over.
tip: Alle slags små stege fra kølle kan bruges ligesom filet og mørbrad af hjort, due- eller vildandebryst.

Notes

Vildand i østerssauce med grønkål og perlebyg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.