Der er naturligvis nuance forskelle i smagen på tværs af de vilde arter – men det frie liv er det der giver smagen, sundheden og bæredygtigheden.

Hjortevildt er en bred betegnelse for både kronvildt, dåvildt, sika og råvildt. Arterne adskiller sig i adfærd, udseende, størrelse og smag. Derfor holder vi af at bruge de reelle betegnelser – så du ved hvad det er du spiser.

Krondyret er hjortevildtets majestæt. De er den helt oprindelige danske vildtart. Et typisk krondyr vejer omkring 80 kilo, og kødet har en forholdsvis mild smag af vildt.

Dådyr og sika er omtrent lige store og vejer typisk 30-35 kg. Dådyret er mere mildt i smagen og sammenlignes ofte med kalvekød. Sikaen regnes som det fineste hjortevildt, der skydes relativt få om året, og kødet har en afdæmpet, mere elegant smag af vildt.

Den mindste i flokken er rådyret, som vejer 10-14 kilo og har en markant, intens vildtsmag.

Blandt fuglevildtet er gråanden og fasanen mest udbredt og dermed bedst kendt som spise. Agerhøns værtsættes af mange og for nogle er fuglevildt som krikand, sneppe og bekasin den største delikatesse.

Vildtlevende vildsvin smager fantastisk af vildt og er samtidig mildt i smagen. Dyrenes størrelse varierer fra 30-80 kg.

Mere om skovene hvor vildtet kommer fra

I vores webshop finder du et stort udvalg af udskæringer af krondyr, dådyr, sika, rådyr, gråand, fasan og vildsvin – i portioner ned til 2x125g og i kasser til hverdagsmåltider eller særlige festligheder.

Er du proffesionel kok hjælper vi dig gerne videre med udskæringer og priser til engros.