Smagens Dag – vildtkasse

Det er vildt at smage er temaet for Smagens Dag 2020, der i år afholdes 30. september 2020.

Eleverne i madkundskab skal på Smagens Dag se, dufte og smage på vildtkød fra fritlevende vildt og analysere og
diskutere deres smagsoplevelser. Elevmaterialet består af en intro samt 3 workshops, som kan downloades gratis
fra www.smagensdag.dk.

Smagens Dag og Klosterhedens Vildt har i samarbejde sammensat Smagens Dag – vildtkassen, der indeholder vildtkød til de 3 workshops:

• 200 g vildt snackpølser, 200 g røget krondyr, 4 gråandebryst, 1 kg hakket krondyr

Kassens pris er 370 kr. inkl. moms og forsendelse.

Kassen kan leveres fra 10/09 – og kassen leveres torsdag i den uge du ønsker kassen leveret.

Tryk her, for at bestille en Smagens dag kasse

Vild_mad_BESTIL_HER_web

I samarbejde med Bliv NaturligVis, et formidlingsprojekt under Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund, har Klosterhedens Vildt skabt tre Skolekasser med vildt til undervisning og eksperimenter i køkkenet:

Skolekassen med vildtkød af både hjorte og fuglevildt) og den Vestjyske Skolekasse med krondyr og rådyr leveres med et klassesæt med undervisningsmaterialet ’Vild mad i skolen’.

Vild mad i skolen handler om jagten på den vilde mad og tilberedelsen af det gode måltid.

Stenalderkassen med 2 kg vildtkød og et klassesæt med undervisningsmaterialet ’Jagt og vildt i jægerstenalderen’.

Jagt og vildt i jægerstenalderen tager elever og lærere med tusindvis af år tilbage i tiden for at lære om og opleve, hvordan vores danske forfædre levede i jæger- og samlerstenalderen.

Undervisningshæfterne kan naturligvis bestilles separat hos Bliv NaturligVis på: http://blivnaturligvis.dk/undervisningsmateriale/

Hæfterne kan bruges tværfagligt i fagene dansk, matematik, historie og natur/teknologi

Bestil en skolekasse

Skolekassen er et tilbud til skolernes undervisning i madkundskab.
Når du bestiller skal du derfor oplyse Skolens leverings- og faktureringsoplysninger (EAN) – ønsket placering af kassen ved levering – samt antal elever.
Kassen leveres torsdag i den uge du ønsker kassen leveret.

Traditionel Skolekasse

Kassen indeholder i alt 2 kg vildt af fasan, krondyr og gråand til eksperimenter i skolekøkkenet efter jægernes opskrifter. Til skoler og institutioner er kassens pris 350 kr. inkl. forsendelse.

Tryk her, for at bestille en skolekasse

Hjortevildts Skolekasse

Vestjylland er især kendt for de store skovområder med Krondyr, dådyr og rådyr. Kassen indeholder i alt 1 kg krondyr i tern og 2-3 hele rådyr bove med ben. Til skoler og institutioner er kassens pris 385 kr. inkl. forsendelse. Med kassen følger skolesæt af folderen De 4 Danske hjortevildtarter
Tryk her, for at bestille en Vestjysk Skolekasse

Stenalder Skolekasse

Kassen indeholder i alt 2 kg rådyrkølle m. ben og og 2 stk. gråandebryst på ben (4 bryster). Til skoler og institutioner er kassens pris 425 kr. inkl. forsendelse.
Tryk her, for at bestille en stenalderkasse

Vildt skind

Et garvet skind af krondyr er et fantastisk formidlingsredskab – til fortællingen om  stenalderens tøj – og dyrets liv i skoven.
Skindet er fra et mellemstort krondyr og bærer tegn fra vildtets liv i skoven og fra jagten. Til skoler og institutioner er skindets pris 850 kr. inkl. forsendelse.
Tryk her, for at bestille et vildt skind

stenalder