Fasanlår confiteret i andefedt med blomkålspuré og spødt fasanskind

ShareSave
Yields1 Serving
 200 g andefedt
 600 g blomkål
 200 g hindbær (ferske eller frosne)
 300 g rødbeder
 1 dl æblecider
 1 dl balsamico
 2 dl sukker
 1 citron
 2 spsk smør
 2 spsk creme fraiche
Opskrift fra kogebogen Helt Vildt med Fasan
1

Stil ovnen på 180 grader.
Såfremt lårene er med skind: Fjern skindet fra fasanlåret med en lille skarp kniv, sørg for at få så meget som muligt intakt skind og så lidt kød med som muligt. Bred skindet ud på et stykke bagepapir og et stykke oven på skindet. Læg det i spænd ved at lægge noget tungt ovenpå. Stil det i ovnen i ca. 30 – 40 minutter, eller indtil skindet er sprødt. Husk at tjekke det ind i mellem. Læg skindet på et stykke køkkenrulle og drys med salt. De kan holde sig sprøde længe.

2

Stil ovnen på 180 grader. Smelt andefedt i en gryde med en lille sjat vand og læg lårene heri. Læg låg på og sæt kasserollen i ovnen i ca. 1 time. Vend lårene af og til.
Inden servering tages lårene op og lægges på et stykke køkkenrulle for at dryppe af. Drys med salt.

3

Rødbeder skrælles og skæres i store tern. Kog sukker, balsamico, æblecidereddike og hindbær i en gryde. Tilsæt rødbederne. De skal koge ca. 20 minutter afhængig af størrelsen. Tjek dem gerne jævnligt.
Tag en del af væsken og sæt den i en anden mindre kasserolle. Kog den ind til en tyk lage og servér den med rødbederne.
Skær blomkål groft og kog dem møre i vand, der ikke er tilsat salt. Sigt væsken fra, blend blomkålen glat og tilsæt smør og cremefraiche.
Smag til med citronsaft, salt og peber.

Ingredients

 200 g andefedt
 600 g blomkål
 200 g hindbær (ferske eller frosne)
 300 g rødbeder
 1 dl æblecider
 1 dl balsamico
 2 dl sukker
 1 citron
 2 spsk smør
 2 spsk creme fraiche

Directions

Opskrift fra kogebogen Helt Vildt med Fasan
1

Stil ovnen på 180 grader.
Såfremt lårene er med skind: Fjern skindet fra fasanlåret med en lille skarp kniv, sørg for at få så meget som muligt intakt skind og så lidt kød med som muligt. Bred skindet ud på et stykke bagepapir og et stykke oven på skindet. Læg det i spænd ved at lægge noget tungt ovenpå. Stil det i ovnen i ca. 30 – 40 minutter, eller indtil skindet er sprødt. Husk at tjekke det ind i mellem. Læg skindet på et stykke køkkenrulle og drys med salt. De kan holde sig sprøde længe.

2

Stil ovnen på 180 grader. Smelt andefedt i en gryde med en lille sjat vand og læg lårene heri. Læg låg på og sæt kasserollen i ovnen i ca. 1 time. Vend lårene af og til.
Inden servering tages lårene op og lægges på et stykke køkkenrulle for at dryppe af. Drys med salt.

3

Rødbeder skrælles og skæres i store tern. Kog sukker, balsamico, æblecidereddike og hindbær i en gryde. Tilsæt rødbederne. De skal koge ca. 20 minutter afhængig af størrelsen. Tjek dem gerne jævnligt.
Tag en del af væsken og sæt den i en anden mindre kasserolle. Kog den ind til en tyk lage og servér den med rødbederne.
Skær blomkål groft og kog dem møre i vand, der ikke er tilsat salt. Sigt væsken fra, blend blomkålen glat og tilsæt smør og cremefraiche.
Smag til med citronsaft, salt og peber.

Fasanlår confiteret i andefedt med blomkålspuré og spødt fasanskind

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.