Braiseret krondyr inderlår med kanel og portvin

En opskrift med en himmelsk sauce – smagen af vildt, kanel og portvin spiller fantastisk sammen.

ShareSave
Yields8 Servings
Prep Time5 minsCook Time1 hr 15 minsTotal Time1 hr 20 mins
 1,20 kg krondyr inderlår eller køllesteg
 urter/rodfrugter (persillerod, selleri, løg, hvidløg)
 0,50 l vildtfond
 1 dl portvin
 2 kanelstænger
 0,50 l piskefløde
 smør
 salt og peber
Krondyr
1

Tag kødet ud af køleskabet i god tid, så det får stuetemperatur.

2

Brun Inderlåret af i en ildfast/støbejernsgryde med en lille smule urter og hæld vildtfond på sammen med lidt portvin. Væsken skal dække kødet ca. 1/3.

3

Smid et par hele kanelstænger ned i gryden. Knus gerne stængerne.

4

Sæt gryden i en forvarmet 180° grader varm ovn, og lad kødet braisere i ca. 35 minutter/til kernetemperaturen er ca. 52-55 grader.

5

Tag kødet op, dæk det til og lad det stå og trække et lunt sted (gerne 20-30 minutter).

6

Fonden koges ind med piskefløde, og smages til med salt, peber og portvin. Sigt urterne fra og pisk sauven op med lidt smør.

Serveringsforslag
7

Kartoffel/sellerikartoffelpude

8

2/3 kartoffel og 1/3 selleri rives og krydres med salt og peber. Doseres i små smurte forme og overhældes med æg og fløde der er rørt sammen.

9

Bages ved 160 grader i forvarmet ovn i ca. 40 minutter.

10

Dertil eventuelt grillede rodfrugter.

Ingredients

 1,20 kg krondyr inderlår eller køllesteg
 urter/rodfrugter (persillerod, selleri, løg, hvidløg)
 0,50 l vildtfond
 1 dl portvin
 2 kanelstænger
 0,50 l piskefløde
 smør
 salt og peber
Braiseret krondyr inderlår med kanel og portvin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.