Velkommen til alle Klosterhedens Vildts fantastiske opskrifter
Når VILDT er dansk og fritlevende er det den bedste kødkvalitet der kan fås!
Dyrevelfærd i top, Sund Superfood, Lokal Specialitet, Mørhed og Smag i sin helt egen klasse
– hvor findes det bedre?
Lad dig inspirere af vores lækre opskrifter, der typisk er skabt til 2 eller 4 personer
Og køb VILDT ind i vores webshop – i udskæringer til 2, 4 eller flere.
Vi har mere end 70 forskellige udskæringer der alle er håndskåret – i portioner, der er lette at tilberede til en særlig aften eller et velsmagende hverdags måltid.
Bøffer af Krondyr Inderlår m. PæreIntervalstegning af vilde T-bone og bøfferIntervalstegning er rigtig godt til vores vilde TBone steaks - men også til de lidt større bøffer på 200g af inderlår eller dådyr.Vildsvin med rødbeder, fetacreme, hasselnød og timian3 snitter med vildt!Krondyrfilet grillet i salvie, rosmarin og timianEn blanding af de 3 urter lægges på grillen - skab et ”tæppe” af krydderurterne og læg kødet på ”lejet”, der foldes om kødet, så det pakkes ind i de grillede urter.
Vend forsigtigt kød og urter i 4 minutter.Syrlig salat med grillede vilde andehjerterSalaten bygges op i lag – det skaber en salat der er spændende og smager af mere!Fasan mini-burgersRøget krondyr med kaviarsauce, elstar, løvstikke og perleløgKrondyr Tatar a la Sortebro KroKrondyr tatar - efter opskrift fra Sortebro Kro - vi anbefaler den til en helt særlig aften – og det gør den især oplagt som forret en særlig festlig aften.Dyreryg med coppa, nye danske kartofler, ramsløg og salsa verdeI maj måned begynder alle de dejlige danske grøntsager, at komme op ad jorden. Der er ramsløg, nye kartofler og meget andet godt. Alt dette passer jo perfekt med bukkejagten. Krondyr med æble/calvadossauce, stegte rodfrugter, fyldte krydderurte kartofler og balsamico glacerede svampeCarpaccio af vild mørbradRetten stammer oprindeligt fra Harry’s bar i Venedig og er normalt lavet med rå oksemørbrad. Når jeg laver carpaccio med vildt, kan jeg godt lide at give det en tynd stegeskorpe. Det er en Japansk teknik, som hedder tataki. Her har jeg lavet carpaccio af mørbraden fra et rådyr, men du kan sagtens bruge fileten. Det fungerer ligeså godt. Og du kan selvfølgelig lave carpaccio af andre hjortearter (f.eks. krondyr eller dådyr) - Kok Nikolaj Juel. Vild carpaccio med ruccola og parmesanTagliata af krondyrfilet med kantareller, blommer og brøndkarseRøget fasanbryst med marinerede skorzonerødderOplagt til en lille fin forret og flot på en buffet.Opskriften på en VILDT festlig menu – af kokken Nikolai JuelKrondyrryg barderet med sennepKrondyrinderlår med hokaidopuré, morkelsauce og pastinakchipsKrondyr steaks med æble-selleri kompot og svampesauceKrondyr ryg med sauce af kantareller og blåbærKrondyr medaillon med braiseret knoldselleri, palmekål og vilde svampeDer findes ikke meget, der er bedre end en kronvildt medaillon. Her er den sat sammen med det bedste efteråret kan tilbyde. Vilde svampe, kål og knoldselleri. En middag fra øverste hylde, som er let at lave.Krondyr steaks med kantareller, selleripuré med hasselnød og brombærglaseret rødbedeDådyr på grillDådyr er særligt godt på Grill. Grill en her kølle eller køllesteg efter denne opskrift.Klassisk tagliata af krondyrfiletHelstegt rådyrkølle med vildtsauceHelstegt dyreryg med grønkålssalat og svampesauceDu kan lægge tynde skiver røget spæk på dyreryggen i stedet for at smøre med olie. Spækket bliver dejlig sprødt under den høje stegetemperatur i begyndelsen.Helstegt dyrekølle med kartoffelgalette og tyttebærpærerEn flot, stor steg som dyrekølle er festlig at servere ved bordet. Læg den på et stort skære- bræt, og stå og skær den ud for enden af bordet, mens gæsterne tager af tilbehøret.Grydestegt krondyrinderlår med svampesauce og kål i eddikeskySødt, syrligt, blødt og lige til en festlig hverdag i en håndevending. Har du en rest hjortesteg, kan du skære den i skiver og servere dem på samme måde som den friskstegte steg.Fasan saltimboca med portvinsrisottoFasan til en særlig aften Confit af vildandelår med syltede rødløgDenne ret er oplagt som forret eller på en buffet.Carpaccio af røget rådyrkølle med trøffelolie, pinjekerner og krydderurtesalatCarpaccio af røget vildtkølle med æblekompot brændt i calvadosEn sommerlig forretBraiseret krondyr inderlår med kanel og portvinEn opskrift med en himmelsk sauce – smagen af vildt, kanel og portvin spiller fantastisk sammen.