
Gråænder
2 gråænder
masser af persille (gerne bredbladet)
havsalt og peber
Jordskokcreme
0,50 kg jordskokker
2 dl fløde
lille håndfuld timiankviste
stegesky
Grydestegte gråænder
1
Fyld de rensede gråænder med persille og smør dem godt ind i havsalt og peber.
2
Smelt smør i en stegegryde og brun én and af gangen 2-4 min. på alle sider.
3
Læg herefter begge gråænder i gryden igen og steg dem ved svag varme i ca 45 min (vend dem jævnligt).
4
Gem lidt sky til jordskokcremen, som laves imens ænderne trækker under et stykke folie.
Jordskokcreme
5
Kog jordskokkerne til de er møre, ca. 12-15 min. og hæld vandet fra.
6
Kog fløden let op i en gryde og blend herefter jordskokker, timian og fløde med en stavblender.
7
Krydr efter smag med lidt stegesky, havsalt og peber.
8
Servér ænder og jordskokcreme med hasselbagte kartofter.
Ingredients
Gråænder
2 gråænder
masser af persille (gerne bredbladet)
havsalt og peber
Jordskokcreme
0,50 kg jordskokker
2 dl fløde
lille håndfuld timiankviste
stegesky