Sprængt Vildande eller gåsebryst med peberrodscreme

Portioner1 portion
 4 bryst af gråand eller 2 gåsebryster
 1 L vand
 100 g salt
 10 g sukker
 1 L vand
 2 lauerbærblade
 et par kviste timian
 5 sorte peberkorn
 3 dl piskefløde
 saften af en lille citron
 1 tsk sukker
 6-8 cm friskrevet peberrod
1

Kog saltlagen op, skum den af og køl den ned.

2

Brystfileterne lægges i en plastbeholder med låg i den kølede lage i 2 døgn (med gråandebryst er det tilstrækkeligt med 24 timer).

3

Skyl brystfileterne og læg dem i gryden med kogelagen og lad herefter gryden koge langsomt op. Skum og lad det simre på lavt blus. For grånadebryst er kogetiden ca. 25 min. og for gåsebryst ca. 35 min. (de skal virke faste)

4

Sluk for blusset og lad kødet trække i lagen indtil servering.
Server brystfileterne i tynde skiver.

Nye kartofler, en dejlig salat og godt brød fuldender let måltidet.

5

Pisk alle ingredienserne sammen indtil det tykner. Lad cremen trække en time og smag til.

Ingredienser

 4 bryst af gråand eller 2 gåsebryster
 1 L vand
 100 g salt
 10 g sukker
 1 L vand
 2 lauerbærblade
 et par kviste timian
 5 sorte peberkorn
 3 dl piskefløde
 saften af en lille citron
 1 tsk sukker
 6-8 cm friskrevet peberrod

Fremgangsmåde

1

Kog saltlagen op, skum den af og køl den ned.

2

Brystfileterne lægges i en plastbeholder med låg i den kølede lage i 2 døgn (med gråandebryst er det tilstrækkeligt med 24 timer).

3

Skyl brystfileterne og læg dem i gryden med kogelagen og lad herefter gryden koge langsomt op. Skum og lad det simre på lavt blus. For grånadebryst er kogetiden ca. 25 min. og for gåsebryst ca. 35 min. (de skal virke faste)

4

Sluk for blusset og lad kødet trække i lagen indtil servering.
Server brystfileterne i tynde skiver.

Nye kartofler, en dejlig salat og godt brød fuldender let måltidet.

5

Pisk alle ingredienserne sammen indtil det tykner. Lad cremen trække en time og smag til.

Sprængt Vildande eller gåsebryst med peberrodscreme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hold dig Vildt orienteret, få de vildeste råd, tilbud og opskrifter. Udfyld din mail her:
Holler Box