Ændret fragtgrænse - nu KUN 65.- i December. Luk

Tarteletter med fasan og urter

Tarteletter bringer altid gensynsglæde og med en sart fasansauce på sæsonens urter holder vi liv i en dejlig klassiker – nu med vildt.

Portioner4 portioner
Forberedelse10 minutterTilberednings tid30 minutterSamlet tid40 minutter
 4 dl fasansuppe
 0,50 dl hvedemel
 1 dl mælk
 2 gulerødder
 150 g selleri
 1 porre
 2 fasanbryster
 1 spsk olivenolie
 5 kviste timian
 salt og peber
 citronsaft
 12 tarteletter
1

Kog fasansuppen op i en gryde. Rør melet og mælken sammen, og pisk jævningen i suppen.

2

Skær gulerødder og selleri i små tern og porren i skiver.

3

Kog grøntsagerne i saucen i cirka 5 minutter, og rør af og til, så saucen ikke koger på i bunden.

4

Steg fasanbrysterne på panden, cirka 7 minutter på hver side.

5

Lad kødet hvile i 5 minutter på en tallerken.

6

Skær kødet ud i små tern, og kom dem, og eventuelt kødsaft fra tallerkenen, i saucen.

7

Tilsæt finthakket timian, og smag saucen til med salt og peber og eventuelt lidt citronsaft.

8

Varm tarteletterne i ovnen ved 175 grader i cirka 5 minutter. Sæt tarteletterne på et fad, og fordel saucen i tarteletterne.

9

Drys med friskkværnet peber, og servér retten med det samme.

10

Denne sauce bliver bedst og mest kraftfuld, hvis den er lavet på en rigtig god fasansuppe. Uden suppen smager fasankødet ikke helt nok igennem sauce, rodfrugter og tarteletter.

11

Servér eventuelt tarteletter med en god salat, f.eks. rosenkålssalat

12

I stedet for at stege fasanbryst og komme i saucen, kan du bruge 200 g kogt fasankød fra bryst eller lår.

Ingredienser

4 dl fasansuppe
 0,50 dl hvedemel
 1 dl mælk
 2 gulerødder
 150 g selleri
 1 porre
 2 fasanbryster
 1 spsk olivenolie
 5 kviste timian
 salt og peber
 citronsaft
 12 tarteletter

Fremgangsmåde

1

2

Skær gulerødder og selleri i små tern og porren i skiver.

3

4

Steg fasanbrysterne på panden, cirka 7 minutter på hver side.

5

Lad kødet hvile i 5 minutter på en tallerken.

6

7

8

9

Drys med friskkværnet peber, og servér retten med det samme.

10

11