Dådyr på grill

Dådyr er særligt godt på Grill. Grill en her kølle eller køllesteg efter denne opskrift.

ShareSave
Yields1 Serving
 700 g krondyr eller dådyr køllestegEller en hel vildtkølle med ben
 1 spsk olivenolie
 salt og peber
 2 spsk citronsaft
 1 spsk olivenolie
 0,50 tsk salt
 2 mellmstore rødløg
 4 majskolber
 lidt olie til pensling
 2 spsk friskpresset citron- eller limesaft
 2 spsk olivenolie
 2 små nip hel safran eller 1/8 tsk. pulver
 3 modne avocado
 1 rød chilli
 2 spsk citronsaft
 salt
 8 skiver groft hvedebrød
1

Pensl stegen med lidt olie.

2

Brun stegen på begge sider på en varm grill.

3

Træk den lidt til side og steg den ved lavere varme 8-10 minutter på begge sider.

4

Brug gerne et stegetermometer, kernetemperatur skal være 55 grader.

5

Lad stegen hvile 10-15 minutter inden den skæres ud.

6

OBS: Griller du en hel kølle øges stegetiden indtil kernetemperaturen opnås – mål inde ved benet.

7

Rør citronsaft, olie og salt sammen.

8

Skær løgene i meget tynde skiver, og vend dem med dressingen.

9

Lad salaten trække 15 minutter, og rør i løgene indimellem.

10

Skær majsene i 2 cm tykke skiver.

11

Pensl dem med olie, og steg dem på grillen, til de har et smukt grillmønster og er møre.

12

Rør citron- eller limesaft med olie og safran.

13

Lad marinaden trække i 15 minutter.

14

Mos avocadokødet med en gaffel.

15

Flæk chilien, fjern kerner og hak det fint.

16

Bland avocado med chilli og citron og smag til med salt.

17

Rist brødet på grillen og smør dem med avocadomos.

Ingredients

 700 g krondyr eller dådyr køllestegEller en hel vildtkølle med ben
 1 spsk olivenolie
 salt og peber
 2 spsk citronsaft
 1 spsk olivenolie
 0,50 tsk salt
 2 mellmstore rødløg
 4 majskolber
 lidt olie til pensling
 2 spsk friskpresset citron- eller limesaft
 2 spsk olivenolie
 2 små nip hel safran eller 1/8 tsk. pulver
 3 modne avocado
 1 rød chilli
 2 spsk citronsaft
 salt
 8 skiver groft hvedebrød

Directions

1

Pensl stegen med lidt olie.

2

Brun stegen på begge sider på en varm grill.

3

Træk den lidt til side og steg den ved lavere varme 8-10 minutter på begge sider.

4

Brug gerne et stegetermometer, kernetemperatur skal være 55 grader.

5

Lad stegen hvile 10-15 minutter inden den skæres ud.

6

OBS: Griller du en hel kølle øges stegetiden indtil kernetemperaturen opnås – mål inde ved benet.

7

Rør citronsaft, olie og salt sammen.

8

Skær løgene i meget tynde skiver, og vend dem med dressingen.

9

Lad salaten trække 15 minutter, og rør i løgene indimellem.

10

Skær majsene i 2 cm tykke skiver.

11

Pensl dem med olie, og steg dem på grillen, til de har et smukt grillmønster og er møre.

12

Rør citron- eller limesaft med olie og safran.

13

Lad marinaden trække i 15 minutter.

14

Mos avocadokødet med en gaffel.

15

Flæk chilien, fjern kerner og hak det fint.

16

Bland avocado med chilli og citron og smag til med salt.

17

Rist brødet på grillen og smør dem med avocadomos.

Notes

Dådyr på grill

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.