Velkommen til alle Klosterhedens Vildts fantastiske opskrifter
Når VILDT er dansk og fritlevende er det den bedste kødkvalitet der kan fås!
Dyrevelfærd i top, Sund Superfood, Lokal Specialitet, Mørhed og Smag i sin helt egen klasse
– hvor findes det bedre?
Lad dig inspirere af vores lækre opskrifter, der typisk er skabt til 2 eller 4 personer
Og køb VILDT ind i vores webshop – i udskæringer til 2, 4 eller flere.
Vi har mere end 70 forskellige udskæringer der alle er håndskåret – i portioner, der er lette at tilberede til en særlig aften eller et velsmagende hverdags måltid.
VILDT med sticky toffee blommerKokken Jesper Krabbe anbefaler sensommerens søde blommer til sæsonens vildt! Prøv opskriften og server den til gråænder, krondyrryg, vildtkølle eller steaks.Dådyr bøffer med svampetoastDådyrBurgerIntervalstegning af vilde T-bone og bøfferIntervalstegning er rigtig godt til vores vilde TBone steaks - men også til de lidt større bøffer på 200g af inderlår eller dådyr.Score rådyr burger fyldt med kærlighedFORÅRSRULLER med rådyrPulled RÅDYR på bund af spidskål marineret med syrnet creme fraicheTerrine af rådyr – med leverVILDT HjerteDådyr Okonomiyaki (grøntsagspandekager)Gravad RådyrfiletKrondyr Tatar a la Sortebro KroKrondyr tatar - efter opskrift fra Sortebro Kro - vi anbefaler den til en helt særlig aften – og det gør den især oplagt som forret en særlig festlig aften.Dyreryg med coppa, nye danske kartofler, ramsløg og salsa verdeI maj måned begynder alle de dejlige danske grøntsager, at komme op ad jorden. Der er ramsløg, nye kartofler og meget andet godt. Alt dette passer jo perfekt med bukkejagten. Krondyr med æble/calvadossauce, stegte rodfrugter, fyldte krydderurte kartofler og balsamico glacerede svampeCarpaccio af vild mørbradRetten stammer oprindeligt fra Harry’s bar i Venedig og er normalt lavet med rå oksemørbrad. Når jeg laver carpaccio med vildt, kan jeg godt lide at give det en tynd stegeskorpe. Det er en Japansk teknik, som hedder tataki. Her har jeg lavet carpaccio af mørbraden fra et rådyr, men du kan sagtens bruge fileten. Det fungerer ligeså godt. Og du kan selvfølgelig lave carpaccio af andre hjortearter (f.eks. krondyr eller dådyr) - Kok Nikolaj Juel. Vild risotto med rodfrugter og rosmarinVild lasagne “de luxe” med selleripasta og parmesanostcremeVild kebab med cajun krydderi og spidskålsalatVild carpaccio med ruccola og parmesanVild bolognesesauceSelvfølgelig er hakket vildt som kødsovs et must have i hverdagen.Taglitelle med krondyr raguMan laver ragu ud af alt slags kød i Italien. Her hjemme laver vi meste ragu bolognese, eller populært kaldet; pasta med kødsovs! Men en ragu lavet med vildt, er mindst lige så lækker og en rigtig god måde at introducere vildt hjemme i køkkenet. Jeg plejer altid at lave en dobbelt portion, da det er dejligt at have i fryseren til en nødsituation, hvor man skal have noget hurtigt på bordet.Tagliata af krondyrfilet med kantareller, blommer og brøndkarseMørbrad med valnød, sennep og peberrodNord-indisk karry med rådyrHar du aldrig fået indisk mad med vildt kød? Så er det på tide! I London er det det nye sort og på London’s bedste indiske restaurant Gymkhana, er de berømte for deres muntjac biriyani. Her har vi lavet vores version af en nordindisk karry med rådyr- du kan dog sagtens bruge krondyr eller dådyr i stedet for rådyr. Vi serverer vores rådyr karry med pilau ris og en lille frisk tomat salat.Papadelle med raguEn opskrift af kokken Nikolaj Juel og foto af Columbus Leth. I Toscana, hvor man laver meget vildt, ville de servere denne ragu med pappardelle - den originale jæger pasta. De gamle drenge havde altid en klump pasta dej i jagt tasken, når de var ude i skoven og jage. Pappardelle er den perfekte pasta til en kraftig vildt ragu. Hvis du har mod på det, så lav din egen pasta. Det fungerer selvfølgelig også fint med købe pasta. Jeg vil dog anbefale at du køber rigtig god italiensk pasta, så som; De Cecco, Molino eller lignende.Krondyr steaks med æble-selleri kompot og svampesauceKrondyr ryg med sauce af kantareller og blåbærKrondyr RagoutKrondyr steaks med kantareller, selleripuré med hasselnød og brombærglaseret rødbedeDådyr på grillDådyr er særligt godt på Grill. Grill en her kølle eller køllesteg efter denne opskrift.Klassisk tagliata af krondyrfiletHelstegt rådyrkølle med vildtsauceHelstegt dyreryg med grønkålssalat og svampesauceDu kan lægge tynde skiver røget spæk på dyreryggen i stedet for at smøre med olie. Spækket bliver dejlig sprødt under den høje stegetemperatur i begyndelsen.Helstegt dyrekølle med kartoffelgalette og tyttebærpærerEn flot, stor steg som dyrekølle er festlig at servere ved bordet. Læg den på et stort skære- bræt, og stå og skær den ud for enden af bordet, mens gæsterne tager af tilbehøret.Grydestegt krondyrinderlår med svampesauce og kål i eddikeskySødt, syrligt, blødt og lige til en festlig hverdag i en håndevending. Har du en rest hjortesteg, kan du skære den i skiver og servere dem på samme måde som den friskstegte steg.Dyregryde med bacon, svampe, flødesovs og saftig savoykålHer kan du overbevise selv de hærdede grøntsagsnægtere om, at saftig savojkål og smagfyldte svampe udgør lige præcis det, som gør denne dyregryde til et friskt og lækkert hverdagsmåltid.Carpaccio af røget rådyrkølle med trøffelolie, pinjekerner og krydderurtesalatCarpaccio af røget vildtkølle med æblekompot brændt i calvadosEn sommerlig forret