Fasan saltimboca med portvinsrisotto

Fasan til en særlig aften

ShareSave
Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time30 minsTotal Time45 mins
Fasan saltimboca
 4 fasanbryster
 100 g Comté el. lign (halvblød ost)
 100 g prosciutto crudo (parmaskinke)
 12 salvieblade
 smør til stegning
 salt og friskkværnet sort peber
 0,50 dl hvidvin
Portvinsrisotto
 1 spsk olivenolie
 40 g løg
 50 g bladselleri
 2 fed hvidløg
 0,50 dl hvidvin
 0,50 dl portvin
 8 dl hønseboullion
 70 g smør
 90 g parmesanost
 180 g risotto ris
Fasan saltimboca
1

Del hvert fasanbryst i 2 på tværs.

2

Bank skiverne let flade mellem to stykker plastfolie.

3

Skær osten i 8 skiver.

4

Skær prosciuttoen i stykker på størrelse med fasanskiverne.

5

Læg nu et stykke ost på hver fasanskive og krydr med salt, peber og et salvieblad.

6

Dæk med prosciutto.

7

Smelt smørret på en stor pande og lad det bruse op.

8

Læg så saltimboccaerne på panden med prosciuttosiden nedad i det varme smør.

9

Steg dem knap et minut, inden de vendes.

10

Fortsæt med at stege blidt, indtil osten er smeltet og fasanen gennemstegt.

11

Hæld til sidst hvidvinen over og servér.

Portvinsrisotto
12

Løg og bladselleri hakkes fint.

13

Opvarm olien på en pande og tilsæt løg, bladselleri og lidt salt og svits i ca. 3 min.

14

Tilsæt derefter hvidløg og ris og skru ned for varmen. Der røres konstant og risen begynder at stege, og bliver efter 2-3 minutter nærmest gennemsigtig.

15

Tilsæt hvidvin og portvin under stadig konstant omrøring.

16

Når vinen er kogt ind i risene tilsættes en skefuld bouillon og der røres. Når dette er kogt ind i risen tilsættes endnu en skefuld bouillon og dette forsættes indtil der ikke er mere bouillon. Lad hver skefuld blive absorberet før du tilsættes den næste. Det tager ca. 20 min. Smag efter om risen bliver blød, ellers tilsættes der bare mere.

17

Herefter tages risen af varmen og smør og parmesan blandes i.

18

Det er vigtigt at der røres konstant så risen ikke brænder på.

Ingredients

Fasan saltimboca
 4 fasanbryster
 100 g Comté el. lign (halvblød ost)
 100 g prosciutto crudo (parmaskinke)
 12 salvieblade
 smør til stegning
 salt og friskkværnet sort peber
 0,50 dl hvidvin
Portvinsrisotto
 1 spsk olivenolie
 40 g løg
 50 g bladselleri
 2 fed hvidløg
 0,50 dl hvidvin
 0,50 dl portvin
 8 dl hønseboullion
 70 g smør
 90 g parmesanost
 180 g risotto ris

Directions

Fasan saltimboca
1

Del hvert fasanbryst i 2 på tværs.

2

Bank skiverne let flade mellem to stykker plastfolie.

3

Skær osten i 8 skiver.

4

Skær prosciuttoen i stykker på størrelse med fasanskiverne.

5

Læg nu et stykke ost på hver fasanskive og krydr med salt, peber og et salvieblad.

6

Dæk med prosciutto.

7

Smelt smørret på en stor pande og lad det bruse op.

8

Læg så saltimboccaerne på panden med prosciuttosiden nedad i det varme smør.

9

Steg dem knap et minut, inden de vendes.

10

Fortsæt med at stege blidt, indtil osten er smeltet og fasanen gennemstegt.

11

Hæld til sidst hvidvinen over og servér.

Portvinsrisotto
12

Løg og bladselleri hakkes fint.

13

Opvarm olien på en pande og tilsæt løg, bladselleri og lidt salt og svits i ca. 3 min.

14

Tilsæt derefter hvidløg og ris og skru ned for varmen. Der røres konstant og risen begynder at stege, og bliver efter 2-3 minutter nærmest gennemsigtig.

15

Tilsæt hvidvin og portvin under stadig konstant omrøring.

16

Når vinen er kogt ind i risene tilsættes en skefuld bouillon og der røres. Når dette er kogt ind i risen tilsættes endnu en skefuld bouillon og dette forsættes indtil der ikke er mere bouillon. Lad hver skefuld blive absorberet før du tilsættes den næste. Det tager ca. 20 min. Smag efter om risen bliver blød, ellers tilsættes der bare mere.

17

Herefter tages risen af varmen og smør og parmesan blandes i.

18

Det er vigtigt at der røres konstant så risen ikke brænder på.

Notes

Fasan saltimboca med portvinsrisotto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.