Krondyr ryg med sauce af kantareller og blåbær

ShareSave
Yields4 Servings
Prep Time20 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 20 mins
 0,25 l fløde
 1 porre
 2 gulerødder
 150 g kantareller
 1 håndfuld friske krydderier
 250 g friske blåbær
 1 spsk sennep
 1 tsk honning eller sirup
 salt og peber
 smør til stegning
1

Krondyr ryggen gnides i en blanding af sennep, salt, peber, honning/sirup og en lille håndfuld friske krydderurter.

2

Når blandingen er masseret godt ind i stegen, stilles den på køl i ca. 1 time – gerne længere.

3

Herefter lægges stegen i et fad på en bund af blåbær og brunes i ovnen i 15 min på 225 gr. og steges dertil i 10-25 min. på 150 gr. (stegetermometer skal vise 52-56 grader).

4

Lad stegen trække under folie i 15-20 minutter.

5

Herefter løsnes fileterne fra rygbenet, skæres i passende tynde skiver og serveres.

6

Imens stegen er i ovnen renses, snittes og steges gulerødder, porrer og svampe i lidt smør og sættes til side.

7

Stegeskyen fra krondyr ryggen sies, koges op og hældes over gryden med de stegte grøntsager og svampe.

8

Lad saucen koge lidt ind, smag til og tilsæt til sidst fløden.

9

Servér krondyr ryggen med hasselbagte kartofler og en frisk salat med ristede nødder.

10

Stegetiden afhænger af ryggens størrelse og justeres alene efter stegetermometret/kernetemperaturen på 52-56 grader.

Tip
11

Denne opskrift egner sig fint til dyreryg af krondyr, dådyr, og rådyr.

Ingredients

 0,25 l fløde
 1 porre
 2 gulerødder
 150 g kantareller
 1 håndfuld friske krydderier
 250 g friske blåbær
 1 spsk sennep
 1 tsk honning eller sirup
 salt og peber
 smør til stegning

Directions

1

Krondyr ryggen gnides i en blanding af sennep, salt, peber, honning/sirup og en lille håndfuld friske krydderurter.

2

Når blandingen er masseret godt ind i stegen, stilles den på køl i ca. 1 time – gerne længere.

3

Herefter lægges stegen i et fad på en bund af blåbær og brunes i ovnen i 15 min på 225 gr. og steges dertil i 10-25 min. på 150 gr. (stegetermometer skal vise 52-56 grader).

4

Lad stegen trække under folie i 15-20 minutter.

5

Herefter løsnes fileterne fra rygbenet, skæres i passende tynde skiver og serveres.

6

Imens stegen er i ovnen renses, snittes og steges gulerødder, porrer og svampe i lidt smør og sættes til side.

7

Stegeskyen fra krondyr ryggen sies, koges op og hældes over gryden med de stegte grøntsager og svampe.

8

Lad saucen koge lidt ind, smag til og tilsæt til sidst fløden.

9

Servér krondyr ryggen med hasselbagte kartofler og en frisk salat med ristede nødder.

10

Stegetiden afhænger af ryggens størrelse og justeres alene efter stegetermometret/kernetemperaturen på 52-56 grader.

Tip
11

Denne opskrift egner sig fint til dyreryg af krondyr, dådyr, og rådyr.

Krondyr ryg med sauce af kantareller og blåbær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.