Krondyr ryggen gnides i en blanding af sennep, salt, peber, honning/sirup og en lille håndfuld friske krydderurter.
Når blandingen er masseret godt ind i stegen, stilles den på køl i ca. 1 time – gerne længere.
Herefter lægges stegen i et fad på en bund af blåbær og brunes i ovnen i 15 min på 225 gr. og steges dertil i 10-25 min. på 150 gr. (stegetermometer skal vise 52-56 grader).
Lad stegen trække under folie i 15-20 minutter.
Herefter løsnes fileterne fra rygbenet, skæres i passende tynde skiver og serveres.
Imens stegen er i ovnen renses, snittes og steges gulerødder, porrer og svampe i lidt smør og sættes til side.
Stegeskyen fra krondyr ryggen sies, koges op og hældes over gryden med de stegte grøntsager og svampe.
Lad saucen koge lidt ind, smag til og tilsæt til sidst fløden.
Servér krondyr ryggen med hasselbagte kartofler og en frisk salat med ristede nødder.
Stegetiden afhænger af ryggens størrelse og justeres alene efter stegetermometret/kernetemperaturen på 52-56 grader.
Denne opskrift egner sig fint til dyreryg af krondyr, dådyr, og rådyr.
Ingredients
Directions
Krondyr ryggen gnides i en blanding af sennep, salt, peber, honning/sirup og en lille håndfuld friske krydderurter.
Når blandingen er masseret godt ind i stegen, stilles den på køl i ca. 1 time – gerne længere.
Herefter lægges stegen i et fad på en bund af blåbær og brunes i ovnen i 15 min på 225 gr. og steges dertil i 10-25 min. på 150 gr. (stegetermometer skal vise 52-56 grader).
Lad stegen trække under folie i 15-20 minutter.
Herefter løsnes fileterne fra rygbenet, skæres i passende tynde skiver og serveres.
Imens stegen er i ovnen renses, snittes og steges gulerødder, porrer og svampe i lidt smør og sættes til side.
Stegeskyen fra krondyr ryggen sies, koges op og hældes over gryden med de stegte grøntsager og svampe.
Lad saucen koge lidt ind, smag til og tilsæt til sidst fløden.
Servér krondyr ryggen med hasselbagte kartofler og en frisk salat med ristede nødder.
Stegetiden afhænger af ryggens størrelse og justeres alene efter stegetermometret/kernetemperaturen på 52-56 grader.
Denne opskrift egner sig fint til dyreryg af krondyr, dådyr, og rådyr.
Hvornår skal blåbærrene tilsættes?