Krondyr ryg med sauce af kantareller og blåbær

ShareSave
Yields4 Servings
Prep Time20 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 20 mins
 0,25 l fløde
 1 porre
 2 gulerødder
 150 g kantareller
 1 håndfuld friske krydderier
 250 g friske blåbær
 1 spsk sennep
 1 tsk honning eller sirup
 salt og peber
 smør til stegning
1

Krondyr ryggen gnides i en blanding af sennep, salt, peber, honning/sirup og en lille håndfuld friske krydderurter.

2

Når blandingen er masseret godt ind i stegen, stilles den på køl i ca. 1 time – gerne længere.

3

Herefter lægges stegen i et fad på en bund af blåbær og brunes i ovnen i 15 min på 225 gr. og steges dertil i 10-25 min. på 150 gr. (stegetermometer skal vise 52-56 grader).

4

Lad stegen trække under folie i 15-20 minutter.

5

Herefter løsnes fileterne fra rygbenet, skæres i passende tynde skiver og serveres.

6

Imens stegen er i ovnen renses, snittes og steges gulerødder, porrer og svampe i lidt smør og sættes til side.

7

Stegeskyen fra krondyr ryggen sies, koges op og hældes over gryden med de stegte grøntsager og svampe.

8

Lad saucen koge lidt ind, smag til og tilsæt til sidst fløden.

9

Servér krondyr ryggen med hasselbagte kartofler og en frisk salat med ristede nødder.

10

Stegetiden afhænger af ryggens størrelse og justeres alene efter stegetermometret/kernetemperaturen på 52-56 grader.

Tip
11

Denne opskrift egner sig fint til dyreryg af krondyr, dådyr, og rådyr.

Ingredients

 0,25 l fløde
 1 porre
 2 gulerødder
 150 g kantareller
 1 håndfuld friske krydderier
 250 g friske blåbær
 1 spsk sennep
 1 tsk honning eller sirup
 salt og peber
 smør til stegning

Directions

1

Krondyr ryggen gnides i en blanding af sennep, salt, peber, honning/sirup og en lille håndfuld friske krydderurter.

2

Når blandingen er masseret godt ind i stegen, stilles den på køl i ca. 1 time – gerne længere.

3

Herefter lægges stegen i et fad på en bund af blåbær og brunes i ovnen i 15 min på 225 gr. og steges dertil i 10-25 min. på 150 gr. (stegetermometer skal vise 52-56 grader).

4

Lad stegen trække under folie i 15-20 minutter.

5

Herefter løsnes fileterne fra rygbenet, skæres i passende tynde skiver og serveres.

6

Imens stegen er i ovnen renses, snittes og steges gulerødder, porrer og svampe i lidt smør og sættes til side.

7

Stegeskyen fra krondyr ryggen sies, koges op og hældes over gryden med de stegte grøntsager og svampe.

8

Lad saucen koge lidt ind, smag til og tilsæt til sidst fløden.

9

Servér krondyr ryggen med hasselbagte kartofler og en frisk salat med ristede nødder.

10

Stegetiden afhænger af ryggens størrelse og justeres alene efter stegetermometret/kernetemperaturen på 52-56 grader.

Tip
11

Denne opskrift egner sig fint til dyreryg af krondyr, dådyr, og rådyr.

Notes

Krondyr ryg med sauce af kantareller og blåbær

En kommentar til “Krondyr ryg med sauce af kantareller og blåbær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.