Ændret fragtgrænse - nu KUN 65.- i December. Luk

Krondyrskank med med blåskimmelost og chokolade

Portioner4 portioner
Forberedelse10 minutterTilberednings tid3 timerSamlet tid3 timer 10 minutter
 23 krondyrskanke
 23 løg i kvarte
 8 enebær
 23 lauerbærblade
 24 dl rødvin
 810 peberkorn
 2 dl fløde
 2540 g blåskimmelost
 2540 g mørk chokolade
1

Brun skankerne i en gryde med et par løg, lidt enebær og laurbærblade.

2

Dæk med vand og en god sjat rødvin (et par deciliter eller mere) og lad det simre i ca. 2 timer til kødet er mørt.

3

Pil kødet fra benene og stil det til side.

4

Smid en lille håndfuld peberkorn (8-10) i gryden og lad det simre ind til der er ca. 1 liter tilbage af væden.

5

Si og kom fonden tilbage i gryden og tilsæt 2 dl fløde.

6

Smag til med en god salt og tilsæt herefter alt efter smag og behag lige dele blåskimmelost og chokolade.

7

Herefter må det ikke koge op, men blot simre.

8

Jævn om ønskeligt og læg kødet i gryden.

9

Serveres med hasselbagte kartofler, asparges kartofler eller skorzonerødder med tyttebær og salat til.

Ingredienser

 23 krondyrskanke
 23 løg i kvarte
 8 enebær
 23 lauerbærblade
 24 dl rødvin
 810 peberkorn
 2 dl fløde
 2540 g blåskimmelost
 2540 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

1

Brun skankerne i en gryde med et par løg, lidt enebær og laurbærblade.

2

Dæk med vand og en god sjat rødvin (et par deciliter eller mere) og lad det simre i ca. 2 timer til kødet er mørt.

3

Pil kødet fra benene og stil det til side.

4

Smid en lille håndfuld peberkorn (8-10) i gryden og lad det simre ind til der er ca. 1 liter tilbage af væden.

5

Si og kom fonden tilbage i gryden og tilsæt 2 dl fløde.

6

Smag til med en god salt og tilsæt herefter alt efter smag og behag lige dele blåskimmelost og chokolade.

7

Herefter må det ikke koge op, men blot simre.

8

Jævn om ønskeligt og læg kødet i gryden.

9

Serveres med hasselbagte kartofler, asparges kartofler eller skorzonerødder med tyttebær og salat til.

Krondyrskank med med blåskimmelost og chokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.