Krondyr tatar - efter opskrift fra Sortebro Kro - vi anbefaler den til en helt særlig aften – og det gør den især oplagt som forret en særlig festlig aften.
Yields6 ServingsPrep Time20 minsCook Time10 minsTotal Time30 mins
500gInderlår eller filet af krondyr (dådyr eller sika)
Marinade
50gpastoriserede æggeblommer
35golie
12gtomat pasta
35ggrov sennep
2,50gsalt
Urter til Tatar
cornichoner
frisk estragon, purløg og persille
røget chilli, chibotle eller tabasco
Frisk skov- eller engsyre
Friskkværnet peber
1 past./salmonella fri æggeblomme pr. kuvert
Serveres med
Rugbrød med kerner
evt. marvfedt
1
I efteråret var jeg til vildtaften på Sortebro Kro. Det var en flot og stemningsfuld oplevelse!
En af retterne var Tatar af krondyr - så enkel og ren i smagen og samtidig fantastisk raffineret.
Her er John Kofoeds opskrift – vi anbefaler den til en helt særlig aften – og det gør den især oplagt som forret til Nytår!
Kødet
2
Håndhak kødet så tæt på serveringstidspunktet som muligt og stil det på køl.
Marinaden
3
Rør alle ingredienserne til marinaden og hak urterne, så det hele er klar.
Lige inden servering
4
Rør marinaden med kødet lige inden servering (marinaden konserverer/arbejder i kødet)
Smag til med cornichoner, urter og røget chilli, chibotle eller tabasco.
5
Portioner/anret kødet på tallerkner og lav en lille fordybning i kødet.
Slå så en frisk æggeblomme ud i hver fordybning og dæk med frisk skov- eller engsyre og friskkværnet peber.
6
Servér tataren med ristet rugbrød med kerner – skal det være som på Sortebro Kro ristes rugbrød i tynde skiver i marvfedt på panden!
500gInderlår eller filet af krondyr (dådyr eller sika)
Marinade
50gpastoriserede æggeblommer
35golie
12gtomat pasta
35ggrov sennep
2,50gsalt
Urter til Tatar
cornichoner
frisk estragon, purløg og persille
røget chilli, chibotle eller tabasco
Frisk skov- eller engsyre
Friskkværnet peber
1 past./salmonella fri æggeblomme pr. kuvert
Serveres med
Rugbrød med kerner
evt. marvfedt
Directions
1
I efteråret var jeg til vildtaften på Sortebro Kro. Det var en flot og stemningsfuld oplevelse!
En af retterne var Tatar af krondyr - så enkel og ren i smagen og samtidig fantastisk raffineret.
Her er John Kofoeds opskrift – vi anbefaler den til en helt særlig aften – og det gør den især oplagt som forret til Nytår!
Kødet
2
Håndhak kødet så tæt på serveringstidspunktet som muligt og stil det på køl.
Marinaden
3
Rør alle ingredienserne til marinaden og hak urterne, så det hele er klar.
Lige inden servering
4
Rør marinaden med kødet lige inden servering (marinaden konserverer/arbejder i kødet)
Smag til med cornichoner, urter og røget chilli, chibotle eller tabasco.
5
Portioner/anret kødet på tallerkner og lav en lille fordybning i kødet.
Slå så en frisk æggeblomme ud i hver fordybning og dæk med frisk skov- eller engsyre og friskkværnet peber.
6
Servér tataren med ristet rugbrød med kerner – skal det være som på Sortebro Kro ristes rugbrød i tynde skiver i marvfedt på panden!