Krondyr Tatar a la Sortebro Kro

Krondyr Tatar a la Sortebro Kro

 

Krondyr tatar - efter opskrift fra Sortebro Kro - vi anbefaler den til en helt særlig aften – og det gør den især oplagt som forret en særlig festlig aften.

ShareSave
Yields6 Servings
Prep Time20 minsCook Time10 minsTotal Time30 mins
 500 g Inderlår eller filet af krondyr (dådyr eller sika)
Marinade
 50 g pastoriserede æggeblommer
 35 g olie
 12 g tomat pasta
 35 g grov sennep
 2,50 g salt
Urter til Tatar
 cornichoner
 frisk estragon, purløg og persille
 røget chilli, chibotle eller tabasco
 Frisk skov- eller engsyre
 Friskkværnet peber
 1 past./salmonella fri æggeblomme pr. kuvert
Serveres med
 Rugbrød med kerner
 evt. marvfedt
1

I efteråret var jeg til vildtaften på Sortebro Kro. Det var en flot og stemningsfuld oplevelse!
En af retterne var Tatar af krondyr - så enkel og ren i smagen og samtidig fantastisk raffineret.
Her er John Kofoeds opskrift – vi anbefaler den til en helt særlig aften – og det gør den især oplagt som forret til Nytår!

Kødet
2

Håndhak kødet så tæt på serveringstidspunktet som muligt og stil det på køl.

Marinaden
3

Rør alle ingredienserne til marinaden og hak urterne, så det hele er klar.

Lige inden servering
4

Rør marinaden med kødet lige inden servering (marinaden konserverer/arbejder i kødet)
Smag til med cornichoner, urter og røget chilli, chibotle eller tabasco.

5

Portioner/anret kødet på tallerkner og lav en lille fordybning i kødet.
Slå så en frisk æggeblomme ud i hver fordybning og dæk med frisk skov- eller engsyre og friskkværnet peber.

6

Servér tataren med ristet rugbrød med kerner – skal det være som på Sortebro Kro ristes rugbrød i tynde skiver i marvfedt på panden!

GODT NYTÅR!

 

Ingredients

 500 g Inderlår eller filet af krondyr (dådyr eller sika)
Marinade
 50 g pastoriserede æggeblommer
 35 g olie
 12 g tomat pasta
 35 g grov sennep
 2,50 g salt
Urter til Tatar
 cornichoner
 frisk estragon, purløg og persille
 røget chilli, chibotle eller tabasco
 Frisk skov- eller engsyre
 Friskkværnet peber
 1 past./salmonella fri æggeblomme pr. kuvert
Serveres med
 Rugbrød med kerner
 evt. marvfedt

Directions

1

I efteråret var jeg til vildtaften på Sortebro Kro. Det var en flot og stemningsfuld oplevelse!
En af retterne var Tatar af krondyr - så enkel og ren i smagen og samtidig fantastisk raffineret.
Her er John Kofoeds opskrift – vi anbefaler den til en helt særlig aften – og det gør den især oplagt som forret til Nytår!

Kødet
2

Håndhak kødet så tæt på serveringstidspunktet som muligt og stil det på køl.

Marinaden
3

Rør alle ingredienserne til marinaden og hak urterne, så det hele er klar.

Lige inden servering
4

Rør marinaden med kødet lige inden servering (marinaden konserverer/arbejder i kødet)
Smag til med cornichoner, urter og røget chilli, chibotle eller tabasco.

5

Portioner/anret kødet på tallerkner og lav en lille fordybning i kødet.
Slå så en frisk æggeblomme ud i hver fordybning og dæk med frisk skov- eller engsyre og friskkværnet peber.

6

Servér tataren med ristet rugbrød med kerner – skal det være som på Sortebro Kro ristes rugbrød i tynde skiver i marvfedt på panden!

GODT NYTÅR!

Notes

Krondyr Tatar a la Sortebro Kro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.