Krondyrryg barderet med sennep

ShareSave
Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 15 mins
 100 g dijonsennep
 100 g smør
 et par kviste timian
 2 lauerbærblade
 34 fed hvidløg
 0,50 l hvidvin
 0,50 l creme fraiche
 salt og peber
1

Skær et lille snit langs rygraden, så fileterne løsnes let. Gnid ryggen med salt og peber og smør den med sennep.

2

Ryggen lægges i et ovnfast fad og dækkes med skiver af smør. Brun den i ca. 10 min. ved 220 grader og dæmp herefter temperaturen til 160grader.

3

Læg timiankviste, laurbærblade og hvidløg ved og hæld hvidvin over.

4

Steg ryggen i ca. 25-40 minutter afhængig af størrelsen (kernetemperaturen skal ligge imellem 56 og 60 grader).

5

Tag fadet ud og læg ryggen i folie el. lign., så den holdes varm.

6

Imens koges stegefadet af med lidt mere hvidvin og sovsen sis over i en gryde, hvortil creme fraichen tilsættes.

7

Fileterne skæres af ryggen og skæres i tynde skiver inden servering.

Ingredients

 100 g dijonsennep
 100 g smør
 et par kviste timian
 2 lauerbærblade
 34 fed hvidløg
 0,50 l hvidvin
 0,50 l creme fraiche
 salt og peber

Directions

1

Skær et lille snit langs rygraden, så fileterne løsnes let. Gnid ryggen med salt og peber og smør den med sennep.

2

Ryggen lægges i et ovnfast fad og dækkes med skiver af smør. Brun den i ca. 10 min. ved 220 grader og dæmp herefter temperaturen til 160grader.

3

Læg timiankviste, laurbærblade og hvidløg ved og hæld hvidvin over.

4

Steg ryggen i ca. 25-40 minutter afhængig af størrelsen (kernetemperaturen skal ligge imellem 56 og 60 grader).

5

Tag fadet ud og læg ryggen i folie el. lign., så den holdes varm.

6

Imens koges stegefadet af med lidt mere hvidvin og sovsen sis over i en gryde, hvortil creme fraichen tilsættes.

7

Fileterne skæres af ryggen og skæres i tynde skiver inden servering.

Krondyrryg barderet med sennep

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.