Krondyrryg barderet med sennep

ShareSave
Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 15 mins
 100 g dijonsennep
 100 g smør
 et par kviste timian
 2 lauerbærblade
 34 fed hvidløg
 0,50 l hvidvin
 0,50 l creme fraiche
 salt og peber
1

Skær et lille snit langs rygraden, så fileterne løsnes let. Gnid ryggen med salt og peber og smør den med sennep.

2

Ryggen lægges i et ovnfast fad og dækkes med skiver af smør. Brun den i ca. 10 min. ved 220 grader og dæmp herefter temperaturen til 160grader.

3

Læg timiankviste, laurbærblade og hvidløg ved og hæld hvidvin over.

4

Steg ryggen i ca. 25-40 minutter afhængig af størrelsen (kernetemperaturen skal ligge imellem 56 og 60 grader).

5

Tag fadet ud og læg ryggen i folie el. lign., så den holdes varm.

6

Imens koges stegefadet af med lidt mere hvidvin og sovsen sis over i en gryde, hvortil creme fraichen tilsættes.

7

Fileterne skæres af ryggen og skæres i tynde skiver inden servering.

Ingredients

 100 g dijonsennep
 100 g smør
 et par kviste timian
 2 lauerbærblade
 34 fed hvidløg
 0,50 l hvidvin
 0,50 l creme fraiche
 salt og peber

Directions

1

Skær et lille snit langs rygraden, så fileterne løsnes let. Gnid ryggen med salt og peber og smør den med sennep.

2

Ryggen lægges i et ovnfast fad og dækkes med skiver af smør. Brun den i ca. 10 min. ved 220 grader og dæmp herefter temperaturen til 160grader.

3

Læg timiankviste, laurbærblade og hvidløg ved og hæld hvidvin over.

4

Steg ryggen i ca. 25-40 minutter afhængig af størrelsen (kernetemperaturen skal ligge imellem 56 og 60 grader).

5

Tag fadet ud og læg ryggen i folie el. lign., så den holdes varm.

6

Imens koges stegefadet af med lidt mere hvidvin og sovsen sis over i en gryde, hvortil creme fraichen tilsættes.

7

Fileterne skæres af ryggen og skæres i tynde skiver inden servering.

Notes

Krondyrryg barderet med sennep

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.